Aktywne Wpisy

uncle_freddie +869

ZebrakZKambodzy +55
#raportzpanstwasrodka Nie klikniesz plusa? Obudzisz się obok tego przystojnego dżentelmena, który nie daje parówek za darmo.
źródło: Alfa_Romeo
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Alfa_Romeo
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Osobiście uważam że każdy powinien mieć prawo do nie umierania na wojnie.
Jako, że podobnie jak OP zdecydowałeś się zignorować moje merytorycznie argumenty, które przedstawiłem powyżej, wywołam cię do tablicy:
1) Dlaczego według Ciebie nie jest problemem ZSW kobiet w takim kraju jak Norwegia, a miałaby być problemem w Polsce?
2) Jak wyobrażasz sobie rekrutację do armii w przyszłości, wobec gigantycznych problemów demograficznych Polski, do których przyczyniają się w znacznej części kobiety, niechętne zakładaniu rodzin?
3) Kto ma wypełniać w wojsku zadania logistyczne
ale tak, uważam, że do służby liniowej w ramach zwykłej piechoty bardziej nadają się mężczyźni i oni pierwsi muszą być na ten front dostarczani, a więc wojskowo sklasyfikowani. Kobietom raczej powinno przydzielać się zadania tyłowe i paramilitarne.
@Merytoryk: A nie przydziela się żadnych, oprócz personelu medycznego.
Pomijam kobiety, które z własnej woli poszły do armii, bo ich jest garstka.
@G06DbT jak widzisz na obrazku powyżej 40% mężczyzn też nie ma z tym problemu xd
@G06DbT: 40% polskich mężczyzn idzie do woja? ( ͡° ͜ʖ ͡°) mamy 6mln żołnierzy?
@Grzesiok: na im wiecej sposobow podzielisz spolecznestwo tym lepiej dla rzadzacych i inwestorow
@Grzesiok: jak mogą nie mieć nic wspólnego z przywilejami? Wcześniejsza emerytura, dodatkowe posiłki, mniejsze ciężary, lepsze warunki więziennictwa, mniejsze wymagania np do mundurówki, dodatkowe punkty na rekrutacjach, szybciej przechodzą na emeryturę i dłużej na niej żyją.
To nie są ani prawckie ani lewackie wysrywy tylko statystyka. Kobiety są zdolne tak samo
A nie, czekaj, chętnych też brakuje.