Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesiok: Glownym targetem w razie poboru do wojska w razie wojny to dwudziesto, trzydziesto latkowie. Polecam rozmowe z kobietami dwudziestolatkami odnosnie ich roli w gospodarstwie domowym a najlepiej randkowanie z nimi. Taki anegdotyczny przyklad Nie poznalem chyba kobiety potrafiacej gotowac lepiej ode mnie mimo, iz sam nie uwazam sie za Karola okrase, a sporo z nich jak sie juz za cos bardziej ambitnego zabieraly to gorowanie polegalo na tym, ze
  • Odpowiedz
@Grzesiok: Może dlatego że brakuje słyszalnego głosu przeciwnego? Szczególnie że hasła wznoszone na czarnych protestach - "moje ciało, mój wybór", "wybór nie zakaz", "mężczyźni nie mogą decydować za kobiety" doskonale pasują do sytuacji mężczyzn przy poborze.

Osobiście uważam że każdy powinien mieć prawo do nie umierania na wojnie.
  • Odpowiedz
@Merytoryk:
Jako, że podobnie jak OP zdecydowałeś się zignorować moje merytorycznie argumenty, które przedstawiłem powyżej, wywołam cię do tablicy:

1) Dlaczego według Ciebie nie jest problemem ZSW kobiet w takim kraju jak Norwegia, a miałaby być problemem w Polsce?
2) Jak wyobrażasz sobie rekrutację do armii w przyszłości, wobec gigantycznych problemów demograficznych Polski, do których przyczyniają się w znacznej części kobiety, niechętne zakładaniu rodzin?
3) Kto ma wypełniać w wojsku zadania logistyczne
  • Odpowiedz
@wjtk123: przecież ja nie negowałem żadnych z Twoich zagadnień, przestań tworzyć chochoła xD

ale tak, uważam, że do służby liniowej w ramach zwykłej piechoty bardziej nadają się mężczyźni i oni pierwsi muszą być na ten front dostarczani, a więc wojskowo sklasyfikowani. Kobietom raczej powinno przydzielać się zadania tyłowe i paramilitarne.
  • Odpowiedz
Kobietom raczej powinno przydzielać się zadania tyłowe i paramilitarne.

@Merytoryk: A nie przydziela się żadnych, oprócz personelu medycznego.

Pomijam kobiety, które z własnej woli poszły do armii, bo ich jest garstka.
  • Odpowiedz
@zeszyt-w-kratke: czyli chcesz mi powiedzieć że ten cały hejt na kobietki na wykopie, co do służby zasadniczej, eksplodował chociaż zaledwie 10% mniej chłopów też chce tego samego? XD tego się nie spodziewałem

@G06DbT jak widzisz na obrazku powyżej 40% mężczyzn też nie ma z tym problemu xd
  • Odpowiedz
Może dlatego, ze w normalnym życiu kobiety nie maja nic wspolnego z feministycznymi wysrywami na które przegrywy się powołują?

@Grzesiok: jak mogą nie mieć nic wspólnego z przywilejami? Wcześniejsza emerytura, dodatkowe posiłki, mniejsze ciężary, lepsze warunki więziennictwa, mniejsze wymagania np do mundurówki, dodatkowe punkty na rekrutacjach, szybciej przechodzą na emeryturę i dłużej na niej żyją.
To nie są ani prawckie ani lewackie wysrywy tylko statystyka. Kobiety są zdolne tak samo
  • Odpowiedz