Wpis z mikrobloga

Z czego wynika wykopkowe ciśniecie po kobietach w tematach wojennych?

Zastanawia mnie to niezmiennie od kilku miesięcy.

Patrząc przez nasz pryzmat. Nie znam ani jednej osoby która w dyskusji poruszałaby temat obowiązków wojennych dla kobiet. Może dlatego, ze moi znajomi maja żony, córki, matki (krotko mówiąc nie są przegrywami) i chcieliby zadbać o ich bezpieczeństwo? Może dlatego, ze w normalnym życiu kobiety nie maja nic wspolnego z feministycznymi wysrywami na które przegrywy się powołują?

Patrząc przez pryzmat tego co dzieje się na Ukrainie. Po wybuchu wojny i przy napływie uchodźców zatrudniliśmy w naszej firmie kilkanascie Ukrainek. Są młodsze, są starsze ale większość z nich ma bliskich w kraju. Początkiem stycznia czesc z nich wyjechała na święta do mężów/synów. Nie widzę słynnego skakania po zachodnich bolcach. Widzę ludzi którzy tęsknią, cierpią, boja się o tych co zostali w kraju. Widze ludzi którzy korzystają z dostępnej u nas pomocy psychologicznej. W przypadku małżeństwa które pracuje od wielu lat widziałem strach przez 2 tygodnie zżerający chłopa do kosci gdy jego zona pojechała odwiedzić syna w Chersoniu.

Albo na wykopie (co do czego jestem przekonany) mamy jedna wielka bandę przegrywow, albo tezy głosi banda zakompleksionych prymitywów albo jest to jeszcze inaczej sterowane.

I #!$%@?ąc od mojej opinii na temat służby kobiet - pluje w gęby tym którzy w swojej nieporadności musza tak prymitywnym językiem odnosić się do kobiet

#wojna #rosja #ukraina #wojsko #polska
  • 44
  • Odpowiedz
@G06DbT: nic już z tego nie rozumiem. Nienawidzimy kobiet bo chcą wysyłać facetów do wojska chociaż prawie tyle samo facetów chce tego samego. Ale to są ci, którzy by chcieli do wojska, jednak tam nie idą bo nie są chętni? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Grzesiok:

dlatego, ze w normalnym życiu kobiety nie maja nic wspolnego z feministycznymi wysrywami na które przegrywy się powołują?

Nie oczekuj, ze wykopki znajace kobiety tylko z historii jakichs idiotow i artykulow z wysokich obcasow beda wiedziec, jakie sa kobiety w normalnym zyciu XD
  • Odpowiedz
Może dlatego, ze moi znajomi maja żony, córki, matki (krotko mówiąc nie są przegrywami) i chcieliby zadbać o ich bezpieczeństwo?

@Grzesiok: To niech sobie dbają, jak chcą, ale od mojego życia i zdrowia wara. A jak by się jeszcze od portfela #!$%@? (500+ itd.) to już w ogóle byłoby zajebiście.
  • Odpowiedz