Wpis z mikrobloga

@GrammarNazi: z perspektywy czasu to ten serial jest zwyczajnym filmem propagandowym. Alianci tacy dzielni i odważni i takie piekło przeszli ojeja uratowali świat. Rozterki kapitana Wintersa, ahhh jeja. Gdyby nie drugi front to nic by nie było itp itd
  • Odpowiedz
@Ucho1899: bo Kampania złapała słebe oceny za ostenie docinki, że nudne. A my tu chcemy naparzania. To w Pacyfiku jest naparzenie, zabawa jako odskocznia. A o ludności cywilnej z Filipin i innych...
  • Odpowiedz
@cooltang: Jeżeli najpierw przeczytasz książkę, to od początku lepiej będziesz orientował się w bohaterach i sytuacji i będziesz mógł skupić się na samej akcji. Minusem jest oczywiście jeden wielki spoiler.
  • Odpowiedz
ja na premierę również czułem zawód oglądając Pacyfik. Ostatnio po odświeżeniu sobie Kompani Braci jak zwykle miałem pustkę w serduszku po zakończeniu seansu i uznałem, że dam Pacyfikowi drugą szansę i muszę powiedzieć, że podskoczył w moim rankingu. Może to przez inne nastawienie przy oglądaniu, może przez więcej lat na karku a może jopek. Niewiadomo

@rappanadziadzi: Pacyfik ogromnie zyskuje przy drugim podejściu. Ten serial jest dość trudny odbiorze, bo postacie
  • Odpowiedz
@Ucho1899: gdyby Pacific był tylko adaptacją książki Roberta Leckie to by był świetnym serialem ale niestety za duży miszmasz i historii żołnierzy którzy pomimo że walczyli w tym samym teatrze wojennym to nigdy się nie spotkali i byli zbyt krótko na ekranie żeby można było się do nich przywiązać. Kompania braci była hermetyczna i opowiadała o losach żołnierzy kompanii E 101 pułku
  • Odpowiedz