Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem po #wazektomia. Zrobilem to w wieku 28 lat. Dzis mam 31 lat i nie zaluje tej decyzji poniewaz swiadomie nie chce miec dzieci, jest to moja decyzja do ktorej mialem prawo.
Problem polega na tym ze ciezko mi jest znalezc partnerke ktora mialaby podobne poglady na zycie.
Wiekszosc kobiet chce dzieci w przyszlosci, albo juz je ma w moim wieku.
Ja rozstalem sie z moja poprzednia kobieta (zwiazek 7 lat) bo poszlo o dzieci. Zawsze ona byla anty-dzieci ale jednak zachcialo jej sie dzieciaka dlatego nam zwiazek nie wyszedl.
Teraz probuje szczescia na #tinder #badoo i innych takich ale staram sie wspominac na pierwszych randkach o tym ze nie chce dzieci, ze jestem po wazektomii itd. (oczywiscie nie mowie tego nachalnie tylko jak jest ku temu nastroj) no i... dostalem juz pare koszy z tego powodu ze kobiety szukaja kogos z kim zaloza rodzine.

Moj punkt widzenia jest taki ze jak zachce kiedys miec dziecko... to po prostu adoptuje. Nie mam parcia na wiezy krwi.

Jak u was ta kwestia wyglada?

#pytanie #childfree #antynatalizm #dzieci #rodzina #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 21
@Noniusz: słowem klucz jest "kocha". bombelek potrafi w tym zakresie sporo zmienić, a wiele osób strzela już go sobie na zasadzie bo tak wypada, bo to kolejny etap związku (który już w praktyce nie istnieje, bo nie ma o czym rozmawiać - więc co tu mówić o miłości).