Aktywne Wpisy
lewoprawo +128
Pamiętacie te "kapsuły do umierania" firmy Sarco, które miały być cywilizowanym sposobem na samodzielną, godną eutanazję? Kładziesz się, wciskasz guzik, kapsuła Cię usypia i w ciągu minuty umierasz z powodu niedotlenienia mózgu. Jeśli wpadniesz w panikę, to jest też guzik awaryjny.
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
W Szwajcarii właśnie odbyła się pierwsza eutanazja tym sposobem i... nie poszło najlepiej. Dodajmy, że szwajcarski rząd nie zgodził się na wprowadzenie do użycia tych kabin, zaś prokurator bezpośrednio ostrzegał Sarco, by
1964 +45
Licząc dziennie wydane 20zl na a-----l, uśrednionie, bo raz był czteropak za 12zl a raz 8 piw w barze za 80zl, udało mi się nie udać 20 000zl, bo nie pije od 2lat, 8 miesięcy i 28 dni, a wiem, bo przypomniałem sobie o aplikacji która mi to wszystko odlicza ( ͡º ͜ʖ͡º)
#alkoholizm
#alkoholizm
@Linnior88 On zawsze broni cen. Obojętnie jak bardzo p------e by były to stwierdzi, że to przecież GASTRONOMIA. Ciężki kawałek chleba (tu się zgodzę) i przecież to musi kosztować.
@Linnior88: Co to w ogóle jest? Wygląda jak jakieś trufle.
@Linnior88: Nigdy nie jadłem stąd niewiedza, dzięki za info. Patrząc jednak po składzie to rzeczywiście cena z kosmosu, może są nadziewane złotem?
Buła z ryżu z nadzieniem, wielkości połowy pączka, sprzedawana na straganie, jedynie na wynos, ale Polak musi zapłacić 3x tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Samo mochi jest w sumie spoko - mi smakują jako taki mały dodatek do kawy, ale no w życiu nie w tej cenie. Dodatkowo dosyć proste do zrobienia samemu i wtedy wychodzi w ogóle może 0,5-1zł sztuka, mąkę do tego bez problemu
@frutson: ale tak samo tacos w USA dostaniesz za kilkadziesiąt centów za sztukę. A by zjeść pierogi to musisz pewnie iść do restauracji.