Aktywne Wpisy
slabehaslo +35
Minieri +212
Dziś Dzień Zaduszny, czyli dzień pamięci o zmarłych bliskich. Według wierzeń najlepiej unikać wychodzenia z domu o zmroku gdyż można spotkać błąkające się dusze. Mam jednak wrażenie że dusze które ja dziś spotkałem zbłąkane nie były i trafiały tu, na stację, z określonym zamiarem. W końcu po wczorajszym Święcie Zmarłych, rodzinnych spotkaniach i wspólnym oglądaniu "Znachora" przy kotlecie przyszedł czas na powroty do domu i wygląda na to że całkiem sporo osób
K---a wszystkie dowolne ekspresy potrafią latami jechać na najtańszej chemii i działają bez zająknięcia a "Mercedes" wśród ekspresów wybuchnie jak wlejesz do niego środek do czyszczenia tańszy niż 100zł/litr xD Już totalnym rakiem są grupki fejsbukowe gdzie ludzie walą konia do swoich jur i wyłapują gigantyczny ból d--y kiedy jakiś śmieć śmie w ogóle mruknąć, że te filterki to chyba trochę drogie - k---a gorzej niż u thermomiksiarzy.
W------e, zamówiłek dzbanek z dwoma filtrami na próbę, odkamieniacz i jakieś g---o do płukania mleka - całość taniej niż trójpak filtrów. Zostaję jedynie przy oryginalnych tabletkach bo mam od ich od z-------a. Będę wdzięczny za dodatkowe protipy.
#jura #ekspresdokawy #kawa
@mleko3-2procent: a ja przelewowy za 100 zł
Na licznikach samego cappuccino miał nakulane 45 000 (!), latte 20 000 i był nie do zabicia, aż bodajże chyba poddała się płytka sterująca i serwis stwierdził, że raczej już takich nie robią xD
Teraz mam jakiegoś Siemensa i on
@Rosh: większość płynu do odkamieniania ekspresów to kwas mlekowy. Kwas cytrynowy jest czasem dodawany do odkamieniaczy jako środek myjący, tak jest w przypadku starszych Siemensów które nie miały dedykowanych tabletek wrzucanych do zaparzacza. Takie mam przynajmniej wrażenie po przeczytaniu kilku instrukcji od Siemensów i kilkunastu składów takich środków.
@kobiaszu lepiej faktycznie kupić dzbanek filtrujący niż
Ja do swojego ekspresu kolbowego kupiłem 2 lata temu proszek do czyszczenia za 30zł i chyba jeszcze na 5 lat go wystarczy, i 2 paczki kwasków cytrynowych za 10zł. Filtrów i dzbanka nie licze, bo używam i tak do herbaty itd.
działa, jest git