Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jedź do roboty za granicę na magazyn. Nauczysz się samodzielności której teraz ci brakuje.

Z czasem pójdziesz do szkoły albo wrócisz zdać egzamin zawodowy.

Problem masz taki, że nie masz celu ani potrzeby go mieć. Dlaczego nie wiem ale wiele ludzi w Polsce ma podobny problem do
  • Odpowiedz
dziwne że nikt nie chce nieuka bez zawodu? co nie tak z tymi ludźmi? próbowałeś chociaż ciut ambitniej szukać pracy niż wysyłanie CV ?

@sberatel: po co go dobijasz? Gość ma problemy i w dodatku życie go kiepsko przygotowało do życia wśród ludzi i pracy. To nie zawsze jest wyłącznie wina przegrywa za bycie przegrywam.
Co do rynku pracy masz racje, że ludzie z małymi umiejętnościami mają mniejsze szanse na
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @OlekAleksander:

Nie wiem czy jest sens jeszcze raz podchodzić do tego egzaminu. Niestety wybrałem sobie zawód w którym nie chce pracować a po drugie w ogóle oferty w tym kierunku nie ma a jak już to tylko z doświadczeniem którego nigdy nie zdobędę.

·
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak przeczytałem twój post to stanął mi przed oczami Ferdek Kiepski - "w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z moim wykształceniem".
~550 dni i 73 CV - to średnio jedno CV na tydzień. To jest twoim zdaniem dużo? Ile czasu poświęciłeś na szukanie tej pracy? Godzinę w tygodniu?
Poza tym - czemu tylko zakłady produkcyjne? Jest cały szereg stanowisk, na których nie musisz umieć nic - no
  • Odpowiedz
e wysłałem dokładnie 73 CV do chyba wszystkich możliwych zakładów produkcyjnych w okolicy w promieniu 100 km. I nic. Serio. Zero jakiejkolowiek odpowiedzi na maila. Zero telefonów. Co ja robię źle?

@mirko_anonim:
1. Źle napisane CV
2. Nieaktualne oferty pracy
3. Źle się do tego
  • Odpowiedz