Aktywne Wpisy
![nickname_generator](https://wykop.pl/cdn/c0834752/22ac5ae2b7af7da41ff2caa0417d23e0257041fad80a65fc31c417822fa8553c,q60.jpg)
Eh, nie warto było robić nic. Poznałem dwa miesiące temu dziewczynę. Bardzo nieśmiała, zdystansowana i małomówna, ale ze spotkania na spotkanie była coraz bardziej otwarta. Ostatnio wspomniała, że lubi sobie kupować różowe pierdółki, np kupiła sobie różowy piórnik. Wspomniała też, że lubi pluszaki. Jak byłem na zakupach to zauważyłem uroczego, różowe pluszaka. Stwierdziłem, że biorę i dam jej go przy następnej okazji. Problem jest taki, że mnie zghostowała xd Wiem, że nie
![nickname_generator](https://wykop.pl/cdn/c0834752/22ac5ae2b7af7da41ff2caa0417d23e0257041fad80a65fc31c417822fa8553c,q60.jpg)
nickname_generator +130
Pierwszy raz siedzę na nocnej i jestem zaskoczony jacy ludzie tutaj są mili. Na dziennej to czasami po 3 razy się zastanawiam czy coś napisać, bo ktoś przyjdzie i będzie chciał człowieka zeżreć w komentarzach. O głównej to już nawet nie wspominam
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn
źródło: 20240124_160400
Pobierzźródło: 5
PobierzSpotykam się z tym non stop że wykopkom się w głowie nie mieści że można zrobić w domu tak prostą zupę. Poziom trudności mniejszy od ogórkowej, wystarczy mieć składniki.
Ramen to makaron i wiele jego rodzajów nie wymaga gotowania 30 godzin kości, także da się to ogarną w domu. Większość ramenów nie jest na wywarze tonkotsu. Ramen miso robisz mniej więcej w 20 minut jak
@Camaxtle: https://www.youtube.com/watch?v=2S74kpyNREM
On dodał krewetki, gdy masz jedną z past z duża ilościa tamandarynowca to możesz ominąć takie ilości limonki. Limonka, tamaryndowiec i trawa cytrynowa to nośniki jednego smaku - kwaśnego, wiec trzeba smakować żeby nie przesadzić, ma być kwaśna i ostra, lekko maślana i troche słodka.
@h_r_m: Jak na teflonie smażysz, to niewiele trzeba.
@arinkao: Ale da się kupić świeże np. w Auchan (Łomianki), wiem bo jeżdżę tam na zakupy. Galangal nie zawsze jest, ale liście limonki są tam regularnie.
@arinkao: On jest tylko do aromatu, jak nie lubisz to nie dodajesz, najważniejszy jest oczywiście imbir i sos sojowy. Dodaję jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę, ale kur.a zapomniałem dopisać a nie ma jak już edytować. Zresztą, jak ktoś gotuje azjatyckie smaki to wie, że czosnek/imbir/sos sojowy to niemal nierozerwalni bracia ( ͡~ ͜ʖ