Aktywne Wpisy
Arbuzlele +351
MaxwellStB +31
Czytając wykop mam wrażenie że jestem jedyną osobą ciesząca sie z kredytu 0% xD mam w dupie ceny kurników od developerów, potrzebuję hipoteki na dokończenie budowy. Mam stan surowy zamknięty, przy takich dopłatach mogę wziąć na wykonczenie pod klucz z bardzo atrakcyjna rata
#nieruchomosci
#nieruchomosci
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn
Spotykam się z tym non stop że wykopkom się w głowie nie mieści że można zrobić w domu tak prostą zupę. Poziom trudności mniejszy od ogórkowej, wystarczy mieć składniki.
Ramen to makaron i wiele jego rodzajów nie wymaga gotowania 30 godzin kości, także da się to ogarną w domu. Większość ramenów nie jest na wywarze tonkotsu. Ramen miso robisz mniej więcej w 20 minut jak
@Camaxtle: https://www.youtube.com/watch?v=2S74kpyNREM
On dodał krewetki, gdy masz jedną z past z duża ilościa tamandarynowca to możesz ominąć takie ilości limonki. Limonka, tamaryndowiec i trawa cytrynowa to nośniki jednego smaku - kwaśnego, wiec trzeba smakować żeby nie przesadzić, ma być kwaśna i ostra, lekko maślana i troche słodka.
@h_r_m: Jak na teflonie smażysz, to niewiele trzeba.
@arinkao: Ale da się kupić świeże np. w Auchan (Łomianki), wiem bo jeżdżę tam na zakupy. Galangal nie zawsze jest, ale liście limonki są tam regularnie.
@arinkao: On jest tylko do aromatu, jak nie lubisz to nie dodajesz, najważniejszy jest oczywiście imbir i sos sojowy. Dodaję jeszcze czosnek przeciśnięty przez praskę, ale kur.a zapomniałem dopisać a nie ma jak już edytować. Zresztą, jak ktoś gotuje azjatyckie smaki to wie, że czosnek/imbir/sos sojowy to niemal nierozerwalni bracia ( ͡~ ͜ʖ