Wpis z mikrobloga

#apustaja #frenpill #gotujzwykopem #gotowanie
Może Chop nie jest najmondrzejszy, ani najprzystojniejszy, najbogatszy, nie ma najambitniejszej pracy, no Chop jest taki zwykły Chop niczym się niewyrózniajoncy całe te, ale Chop robi fantastyczne marakony! Chop jest na diecie marokonowej od una settimana ed è stato fantastico! Questa è la dieta perfetta: semplice (perché il contadino non è il più intelligente) ed economica (perché non è il più ricco). Oggi il contadino ha preparato i bucatini alla gricia con pancetta contadina, pepe e parmigiano reggiano! Il contadino deve avere qualcosa di italiano in lui, perché una volta glielo disse sua zia!
obuniem - #apustaja #frenpill #gotujzwykopem #gotowanie
Może Chop nie jest najmondrze...

źródło: kb20end4v4i91 (1)

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@obuniem: chuop ma gust i styl, ja skromnie sugeruję to wszystko posypać świeżo startym serem np. parmigiano reggiano i podać w nieco głębszym talerzu + nauczyć się jeść widelec + łyżka żeby sobie ładnie nabierać chuopską porcje i ją grzecznie konsumować

do dania chuopskiego odrobinka białego wina np. półwytrawne chardonnay i naprawdę będzie klasa światowa!
  • Odpowiedz
  • 4
@blablalbla: makalony fajne som!

@Dietetyq:
- tu parmezan już jest dodany do tego, ale zawsze można trochę na samą górę posypać, owszem
- nie ma tutaj głębszych talerzy, ja bym to z patelni najchętniej jadł, żeby nie brudzić talerza xD
- łyżka i widelec? to wbrew włoskiej kuchni, tu ma być prostota, czyli po chłopsku samym
  • Odpowiedz
@obuniem: chuop ma swoje zasady i mimo iż ja bym robił inaczej - to więcej nas łączy jak dzieli - stąd szacunek dla chuopa za walkę o dobre smaki i makaron wyborowy
  • Odpowiedz
  • 1
@arinkao: No staram się wszystko kupować jak najtaniej oczywiście xD. Nie kupuję np. guanciale tylko boczek w słupkach 150 gramów i dodaję połowę do jednej porcji ( ͡° ͜ʖ ͡°). Trzeba zaznaczyć, że ja zakupy robię w carrefourze i tutaj nie ma (chyba) aż takiego wielkiego wyboru, jest głównie Primo Gusto, Barilla i Lubella, no i najtańsze carrefourowskie. Ja biorę z Primo Gusto głównie, ale np.
  • Odpowiedz
@obuniem: Lubella srabella, barilla dupilla :)
Nasze polskie jajeczne są od nich lepsze i nie wiem, kosztują tyle samo. Myślałam że carrefour ma niezły asortyment ale nie wiem bo u nas już go nie ma. W Biedronce są od niedawna dobre makarony włoskie i tanie La Molisana. Nie patrz na cene za opakowanie tylko gramature, ile kosztuje 100g makaronu powinno pisać na cenówkach ale tragiatelle sa najdroższe, potem, lazania, cannelonii,
arinkao - @obuniem: Lubella srabella, barilla dupilla :) 
Nasze polskie jajeczne są o...

źródło: 5900252000801

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@WaltherW: No, te potrawy w dużej ilości mogą być całkiem syte, mi też lekko bebzi wywaliło ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@arinkao Zawsze myślałem, że Barilla, to jest taka marka premium, ale dla biedaków, ale też gdzieś już się spotkałem z tym, że raczej odradzają tę produkty. Spojrzałem też na gramaturę tego tagliatelle od Lubelli i jest 400 gramów, a myślałem, że 500, jestem oskamowany (
  • Odpowiedz
@obuniem: Starte zawsze wychodzą najdrożej. Lepiej kupić w kawałku, twardy, nie za tłusty. Jakby co to pytaj. Olej barille, serio, poczujesz różnice. La Molisana jest super włoskim makaronem a kosztuje tyle samo.
  • Odpowiedz
  • 1
@arinkao: Szukałem tego makaronu "La Molisana", ale nie znalazłem ( ͡° ʖ̯ ͡°). Te sery to może po wypłacie kupie xD

@Maldonado Przecież makaron nie jest polany tylko wymajtany w sosie.
  • Odpowiedz