Aktywne Wpisy
robert5502 +634
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Arbuzlele +1568
Może Chop nie jest najmondrzejszy, ani najprzystojniejszy, najbogatszy, nie ma najambitniejszej pracy, no Chop jest taki zwykły Chop niczym się niewyrózniajoncy całe te, ale Chop robi fantastyczne marakony! Chop jest na diecie marokonowej od una settimana ed è stato fantastico! Questa è la dieta perfetta: semplice (perché il contadino non è il più intelligente) ed economica (perché non è il più ricco). Oggi il contadino ha preparato i bucatini alla gricia con pancetta contadina, pepe e parmigiano reggiano! Il contadino deve avere qualcosa di italiano in lui, perché una volta glielo disse sua zia!
@obuniem: i to się ceni
do dania chuopskiego odrobinka białego wina np. półwytrawne chardonnay i naprawdę będzie klasa światowa!
@Dietetyq:
- tu parmezan już jest dodany do tego, ale zawsze można trochę na samą górę posypać, owszem
- nie ma tutaj głębszych talerzy, ja bym to z patelni najchętniej jadł, żeby nie brudzić talerza xD
- łyżka i widelec? to wbrew włoskiej kuchni, tu ma być prostota, czyli po chłopsku samym
Nasze polskie jajeczne są od nich lepsze i nie wiem, kosztują tyle samo. Myślałam że carrefour ma niezły asortyment ale nie wiem bo u nas już go nie ma. W Biedronce są od niedawna dobre makarony włoskie i tanie La Molisana. Nie patrz na cene za opakowanie tylko gramature, ile kosztuje 100g makaronu powinno pisać na cenówkach ale tragiatelle sa najdroższe, potem, lazania, cannelonii,
@arinkao Zawsze myślałem, że Barilla, to jest taka marka premium, ale dla biedaków, ale też gdzieś już się spotkałem z tym, że raczej odradzają tę produkty. Spojrzałem też na gramaturę tego tagliatelle od Lubelli i jest 400 gramów, a myślałem, że 500, jestem oskamowany (
@Maldonado Przecież makaron nie jest polany tylko wymajtany w sosie.