Wpis z mikrobloga

@GregPelka: Już wydziwiasz, jak gdyby pączek na smalcu to była jakaś osobliwość czy coś obrzydliwego- to znaczy, że żadnego nie jadłeś. Naprawdę dobre cukiernie robią w ten sposób, tylko takie pączki są drogie. Natomiast smalec nie łączy się ze smakiem i zapachem potrawy jak i z potrawą- pączki nie są otłuszczone jak robione na oleju.
@ratty ja większość potraw smażę na sezamowym, no ale tu zrobię wyjątek, bo to czasem 150zł za litr i to zawsze będzie horrendalnie drogo, chociaż ciekawi mnie czy pączki miałyby sezamowy posmak, bo zwyczajne dania mają.
jak gdyby pączek na smalcu to była jakaś osobliwość czy coś obrzydliwego


@djtartini1: miałem na myśli coś zgoła przeciwnego xD Metafora mi nie wyszła xD
Jedyny prawdziwy pączek, to ten na smalcu. Wszystko inne to komercyjne gówno typu jogurt z żelatyną czy mlekiem w proszku.