Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +241
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +8
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
#antywirus #itsecurity #komputery #pytanie #pytaniedoeksperta
Dziś antyvir dla zwykłego usera nie ma sensu w windowsie jest wbudowany i całkowicie bezobsługowy, dla seniora(internet, zdjecia) całkowicie wystarczy też linux.
Ważniejsza jest przegladarka z adblockiem i dobrymi filtrami.
Do tego Firefox, uBlock Origin, odpowiednie listy do uBO i będzie gites. uBO też może blokować złośliwe domeny i jest zabezpieczeniem samym w sobie, a jego przyszłość na Chrome stoi pod znakiem zapytania.
@supra107 po prostu używam od zawsze Maca i nie znam tego windowsego szitu dla biedaków. Pytałem grzecznościowo dla kogoś.
@maneckiewicz: Użytkownik Maca próbujący nie używać ceny jako obelgi wobec innych systemów operacyjnych wyzwanie (100% NIEMOŻLIWE) ( ͡° ͜ʖ ͡°)