Aktywne Wpisy
TrudnyMinus +45
kingszajs +3
Polecacie jakąś grę na majówkę? Szukam czegoś dobrego na PC lub PS5. Ogólnie mam za sobą wszystkie znane topowe gięty, RDRy, TLOU, GODy, Horizony, Ghost of Tsushima, Days Gone, etc. Chyba maksymalnie wykorzystałem potencjał rynku gier...
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
Gry multiplayer odpadają, nie kręcą mnie. Szukam czegoś co naprawdę wciągnie pod kątem fabuły i też żeby reszta aspektów trzymała sensowny poziom.
Rynek gier strasznie się skiepscil albo już ewidentnie jestem stary ( ͡° ʖ
1. mamy 18 stycznia 2024
2. scenariusz bazowy na dziś jest następujący:
WAKACJE KREDYTOWE - TAK
KREDYT 0% - TAK
KATASTER - NIE
OPODATKOWANIE PUSTOSTANÓW - NIE
WASZE INNE MOKRE SNY - NIE
3. dziękuję za uwagę
#nieruchomosci
Co za to dostaniemy? Sypanie pieniędzy do kieszeni banków, landlordów i deweloperów przez #koalicjadeweloperska.
@GeDox: Ale to można przemilczeć, hajsu do budżetu z tego nie bedzie. Komu to potrzebne, Tymczasem suweren SAM domaga się kolejnego nowego podatku. A jak wiadomo Polacy kochają nowe podatki!
@affairz: Myślisz że kto opłaci ten podatek?Właściciel czy najemca?
a co jak właścicieli będzie dwóch:
- jeden będzie Midlem mającym 150 kurników płacącym kataster od 148 kurników
- drugi będzie miał 2 mieszkania, z czego jedno wynajmował i katastru płacił nie będzie
czy drugi wynajmujący podniesie cenę? czy może Midel jednak będzie musiał zapłacić z własnej kieszeni :>
ŁATWIEJSZE I TAŃSZE WYŁĄCZANIE Z PRODUKCJI ROLNEJ GRUNTÓW ROLNYCH W OBRĘBACH MIAST - NIE
Znam sporo osób mających kupione mieszkanie w którym nie mieszkają. Niektórzy kilka.
Nie znam nikogo kto puste trzyma.
Na czas remontu/wykończenia tak. I tylko wtedy.
No chyba że nad morzem gdzie całą zimę puste stoją. Ale to specyfika miast turystycznych.
Jeżeli są tacy ludzie to te pustostany to jakiś promil mieszkań w Polsce.
* Wprowadzić REITy z zakazem kupowania
Imho to jedynie propozycja Konfy miała sens - odliczenie od dochodu odsetek kredytu na 1. mieszkanie. Nie powinno pompować to cen jak BK i być realnym wsparciem
@nickson: gdzie na świecie oprócz krajów z hiperinflacją ceny #!$%@?ą tak jak u nas? gdzie na świecie jest podobny kult, że rynki kapitałowe są społeczeństwu nieznane, a beton jest jedyną dostępną dla ich umysłów inwestycją?
Usiądź, uspokój się, naparz kapucziny i Popatrz na ceny w dużych miastach u naszych sąsiadów.
Niestety koszt globalizacji, i bycia częścią otwartego rynku UE jest właśnie taki - będzie rownalo w górę. W PL poziom życia się podnosi i wbrew pozorom gonimy Unię, stąd taniej nie będzie.
A pomysł żeby nakładać kataster i dać malpom kolejna brzytwe jest kuriozalny. Jak kiedyś