#wii Właśnie kupiłem sobie starutkie Wii z kablem component (ma 5 koncówek chinch).
Oczywiście w moim nowym TV nie mam możliwości podłączenia takiego kabla - tylko HDMI.
I teraz pytanie: czy lepiej dokupić konwerter sygnału z Component na HDMI ze zintegrowanym audio (ok. 100 PLN) czy jednak kupić dongle bezpośrednio podłączanego do wyjścia A/V Wii z żeńskim gniazdem HDMI i z oddzielnym wyjściem audio mini-jack (ok. 30 PLN)
Dodam że obraz przez kabel komponent działa dobrze na moim starszym, ale małym TV.
Macie jakieś doświadczenia z podłączaniem Wii do nowych telewizorów z HDMI?
@rafal4432: Doszło dzisiaj to gówienko wpinane z tylu Wii i faktycznie świetnie się sprawdza. Dźwięk normalnie idzie przez HDMI. Zmyliło mnie to gniazdo mini-jack. Myślałem że będę musiał oddzielnie audio wyprowadzać,
Właśnie kupiłem sobie starutkie Wii z kablem component (ma 5 koncówek chinch).
Oczywiście w moim nowym TV nie mam możliwości podłączenia takiego kabla - tylko HDMI.
I teraz pytanie: czy lepiej dokupić konwerter sygnału z Component na HDMI ze zintegrowanym audio (ok. 100 PLN) czy jednak kupić dongle bezpośrednio podłączanego do wyjścia A/V Wii z żeńskim gniazdem HDMI i z oddzielnym wyjściem audio mini-jack (ok. 30 PLN)
Dodam że obraz przez kabel komponent działa dobrze na moim starszym, ale małym TV.
Macie jakieś doświadczenia z podłączaniem Wii do nowych telewizorów z HDMI?
Dźwięk normalnie idzie przez HDMI. Zmyliło mnie to gniazdo mini-jack. Myślałem że będę musiał oddzielnie audio wyprowadzać,
Dzięki!
źródło: 51qJbXsJ0lL._AC_SL1500_
Pobierz