Wpis z mikrobloga

za 3-4k nie złożysz sensownego kompa do grania, który Ci posłuży

@ZielonyRozpustnik: z tym przedziałem 2-3k za samą baze bez peryferiów jeszcze możnaby dyskutować i się wysilić ale mówienie tego samego o przedziale 3-4k to już obelga i z czymś takim dyskutować nie będę. Redakcja PurePC od ponad 15 lat udowadnia co miesiąc, że da się w tym przedziale na spokojnie złożyć kompa. https://www.purepc.pl/jaki-komputer-do-gier-kupic-polecane-zestawy-komputerowe-na-styczen-2024-gotowe-konfiguracje-w-roznych-cenach?page=0,6 Pierwszy taki post ukazał się w grudniu
napisałem, że mam gpu z czasów ps4, nie napisałem, że jest z 2013

@jukel: ale czasy ps4 to jest właśnie 2013. zaprojektowana tak by uciagala gry przez najbliższe kilka lat.

Miałem sobie PS5 kupić 4 lata przed premierą?

@jukel: no nie ale tej gpu bliżej do czasów ps5 niż ps4 xD

A co do „jak mi padnie gpu to komputer nie jest bezużyteczny” to nawet mi się nie chce xD
@Pandillero: on pisze że 1000zł za procesor to minimum w czasach gdy budżetowe procesory mają największy prime a takie cuda jak i3 12100F za 399zl i R5 3600 za 300zł to sensowna opcja do gier
@Larsberg: PCMasterrace tylko i wylacznie. Od kilku lat sklaniam sie ku konsoli i zawsze jednak pc. Jak potrzeba to sobie do salonu przenosze i w 10 min mam "konsole" i siedze rypie na kanapie w co mi sie tam zywnie podoba. Do GTA VI trzeba bedzie tylko wypozyczyc z plenti ps5pro na jakis miesiac:(
@ZielonyRozpustnik: „ale czasy ps4 to jest właśnie 2013. zaprojektowana tak by uciagala gry przez najbliższe kilka lat.”

Ponawiam pytanie, miałem PS5 4 lata przed premierą kupić? :) moje gpu też zostało zaprojektowane żeby uciągało gry przez najbliższe kilka lat, zaraz pęknie 8.

„no nie ale tej gpu bliżej do czasów ps5 niż ps4 xD”

Nie.

„nawet nie wiem co to i Google nic na ten temat nie mówi xd ale ja
No tak, bo Steam słynie z banowania kont graczy dla beki xD Słynie z tego tak bardzo, że VAC ban za cheatowanie w grach nie blokuje ci dostępu do żadnej gry którą posiadasz.

@jukel: Pececiarze z mikromóżdżkami, wszystko byście oddali pod kontrolę korpo, nawet głupie gierki. Tymczasem konsolowe gigachady mają półki wypełnione płytami, których nikt im nie może odebrać.
@Larsberg:

@krystiano_ps3 Spójrzmy na gry. Na PC ponad 20 letnia biblioteka gier które można pozyskać z różnych źródeł ( ͡° ͜ʖ ͡°) A na takim PS5 jesteś ograniczony tylko do obecnej i poprzedniej generacji więc pozostaje ci granie tylko w najnowsze tytuły po 300 zł na premierę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tez tak myslalem dopoki nie kupilem konsoli. W rzeczywistosci jest to kompletnie
@Pandillero: przecież to gpu to Ci może na 2 lata starczy, żeby pograć w topowe gry na high. poza tym nie ma tu budy, myszki ani klawiatury. o głośnikach już nie wspominam bo powiedzmy, ze ktoś tam sobie słuchawki ogarnie albo monitor z głośnikami. ponadto taki sprzęt jak przyjedzie to musisz sobie złożyć, jak ktoś nieogarnięty to może go sobie podczas składania uszkodzić. konsole idziesz kupujesz, podłączasz i odpalasz. viola
@panczekolady: rozumiem, że próbujesz mnie urazić i celowo jesteś taki chamski. Najpierw piszesz o banowaniu kont, które odbiera ci dostęp do twoich gier a potem sadzisz się o „ochronę korpo” bo nagle się okazuje, że Steam nie banuje graczy z nudów. Przecież to się kupy nie trzyma xD Konsolowe gigachady mają półki wypełnione płytami a ja nie mam napędu DVD w komputerze. Mam rozumieć, że twoja konsola będąca CAŁKOWICIE pod władaniem
@ZielonyRozpustnik: dobra, po kolei:
„przecież to gpu to Ci może na 2 lata starczy, żeby pograć w topowe gry na high„
A PS5 w którym jest znacznie słabszy układ OPARTY NA TEJ SAMEJ ARCHITEKTURZE AMD wystarczy na lata?
„Ty piszesz, ze na gpu z czasów ps4 grasz w gry z czasów ps5”
Bo tak jest? Nie moja wina, że nie traktujesz 2016 jako czasów ps4
„wcześniej, ze za 1800 można złożyć
@jukel: Piszę, że korpo, które udostępniają ci cyfrowe gierki nie gwarantują ci żadnej własności. Ubisoft, którego większości gier nie ma na Steam usuwał już graczom całe konta co jest jak najbardziej legalne i zgodne z ich regulaminem. Steam ma całą stronę obwarowań, których złamanie doprowadzi do blokady konta i może te warunki w każdej chwili dowolnie kształtować także dalej broń sobie swoich giga korporacji PASJONACIE xDDD
Ponawiam pytanie, miałem PS5 4 lata przed premierą kupić? :) moje gpu też zostało zaprojektowane żeby uciągało gry przez najbliższe kilka lat, zaraz pęknie 8.

@jukel: pytanie w jaki sposób je uciaga xD bo moje topowe jak na swoje czasy gpu dławi się na współczesnych indykach w 4k xD

@jukel teraz jap obawiam pytanie. jakie mikropłatności masz na konsoli?

Nie wiesz co to GT8800 ale będziesz się kłócił ze mną nt
Tymczasem konsolowe gigachady mają półki wypełnione płytami, których nikt im nie może odebrać.

@panczekolady: Do czasu. PS5 już teraz ma dwie wersje, jedna jest z napędem i druga bez, to pierwszy krok w stronę kupowania samych kluczy na gry bez pudełek a decyzja konsumentów liczy się tylko w USA. Ci zawsze wybiorą co im wygodniej a nie co ekonomiczniejsze. Tymczasem ja już nie będę musiał z nikim dyskutować co będzie czy
Pobierz Pandillero - > Tymczasem konsolowe gigachady mają półki wypełnione płytami, których n...
źródło: ds3
jak ktoś nieogarnięty to może go sobie podczas składania uszkodzić. konsole idziesz kupujesz, podłączasz i odpalasz. viola

@ZielonyRozpustnik: bycie nieogarniętym technologicznie na tyle żeby nie umieć poskładać kompa bez spalenia przypadkiem komponentu to nie jest coś z czego powinno się być dumnym.

jak na swoje czasy gpu dławi się na współczesnych indykach w 4k xD

@ZielonyRozpustnik: Bo po pierwsze zdarza się, że indyki są #!$%@? zoptymalizowane w porównaniu do półki
@ZielonyRozpustnik: jakie masz gpu skoro dławi ci się na indykach w 4K? XD
Co do mikropłatności, multiplayer jest już darmowy na konsolach?

„zmyliłeś mnie tym wyświetlaczem pulpitu. no tak, będę sobie kupował dodatkowe gpu i zagracał pokój bo przecież nie ma alternatywy takiej jak zintegrowane gpu w procesorze xD”
Jest, ale nie jest to powód żeby dyskredytować mega budżetowy procesor. Już sam argument ze zdechniętym gpu był śmieszny. Wyświetlacz pulpitu można