Wpis z mikrobloga

Deep rock galaxy

@ZielonyRozpustnik: Czyli wybrałeś sobie przykład, o którym powszechnie wiadomo, że ma #!$%@?ą optymalizację.

Twoja pierwsza odpowiedź w moją stronę to dosłownie branie w obronę biednego Steama. Poczułeś się zobligowany żeby to zrobić pomimo, że nikt cię nawet nie pytał. Zdecyduj się.

@panczekolady: Mordo, ty zacząłeś naskakiwać na Steama bo ma funkcję VAC bana, który zresztą i tak jest wycelowany WYŁĄCZNIE w cheaterów i nawet nie odbiera prawa
  • 0
@ZielonyRozpustnik: „wiadomo, jak cos jest zoptymalizowane pod radzona 6750tx to automatycznie się tez optymalizuje z tysiącami konfiguracji innych podespolow z tym gpu jak chociażby cpu xd to takie proste xD”
Procesor w PS5 to… Ryzen oparty o Zen2. Argument z tysiącami różnych podzespołów jest bez sensu bo procesory w komputerach to nie jest coś co różni się diametralnie od siebie. AMD i Intel klepią to samo. 13700K to nie jest totalnie
A gry z PS5 które odpalam to The Last of Us Part 1 np.

@jukel: przecież to jest remaster z ps4 xD

Jesteś świadom że konsole korzystają ze skalowania rozdzielczości i 4K na komputerze to nie jest to samo co 4K na konsoli czy tak średnio?

@jukel: no tak, a gdzie poddałem to wątpliwości? xD

Procesor w PS5 to… Ryzen oparty o Zen2.

@jukel: ale to nie ma znaczenia,
  • 0
@Larsberg: Jak nie wojna PS5 vs Series X to PC vs Konsole i tak do #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Każdy niech gra jak mu odpowiada.

Mam konsolę i PC, bo doceniam zalety "bezproblemowości" i wygody konsoli, ale jednak gra w FPSy na padzie to dla mnie katorga i jak chcę pograć czy w BFa, CODa czy Warzone wolę odpalić kompa.

• 0
@ZielonyRozpustnik: „przecież to jest remaster z ps4 xD”

Remaster którego nie ma na PS4 bo by sobie z tym nie poradziło.

„no tak, a gdzie poddałem to wątpliwości? xD”

Czyli wiesz że 4K na konsolach to nie jest 4K ale 6750XT ma sobie nie poradzić w przyszłości bo odpala natywne 4K? Przecież to nie ma sensu.

„musi się różnic pod katem architektury ale sprzęty komputerowe różnią się diametralnie pod katem wydajnosci.
  • 0
@Larsberg: przecież gry na pc kosztują praktycznie tyle samo co na ps. Jeżeli ktoś je pozyskuje nielegalnie to jest najzwyczajniej mówiąc złodziejem. Nie różni się nic od ludzi kradnących w sklepach zwykle produkty.
na tym polega optymalizacja. jak się spierasz, ze optymalizacja na pc i na konsole jest podobna to ja nie mam więcej pytań xD

@ZielonyRozpustnik: Bo to częściowo prawda i z czasem będzie prawdą coraz bardziej. Nie wiem akurat jak to wygląda w przypadku porównania PC vs. Sony ale optymalizacja PC vs. Xbox staje się coraz bardziej podobna z każdym dniem pod warunkiem, że PC działa na Windowsie. Microsoft już w przeszłości
  • 0
@Pandillero: I jest to możliwe m.in. dzięki temu, że konsole bazują na identycznej architekturze co komputery :D W czasach PS3 nie było to możliwe bo PS3 to był szatański układ i wtedy faktycznie przekładanie gier mogło być problematyczne. W momencie kiedy sercem konsol jest combo Ryzen+Radeon to nic nie stoi na przeszkodzie żeby optymalizować pod obie platformy jednocześnie.
Jeżeli ktoś je pozyskuje nielegalnie to jest najzwyczajniej mówiąc złodziejem.

@m_k_92: Kupowanie kluczy z drugiej ręki to to samo co kupowanie pudełek z grami na płytach więc nie próbuj mi tu odwoływać się do jakiegoś sumienia bo to argument jednocześnie przeciwko pecetowcom i konsolowcom porówno xD Może nawet przeciwko konsolowcom bardziej bo z resellowanej gry na płycie może korzystać nieskończona liczba konsolowców a kod do gry ostatecznie trafia tylko na jedno
  • 0
@panczekolady: a wiesz że płyty cd się zużywają z czasem więc twoja wielka kolekcja za kilka lat to będzie przycisk do papieru? ( ͡° ͜ʖ ͡°)