Aktywne Wpisy
Atreyu +36
Ile kosztuje zabezpieczenie balkonu dla kota?
Jakaś polecana firma w #krakow ?
#koty #kitku #remontujzwykopem
Jakaś polecana firma w #krakow ?
#koty #kitku #remontujzwykopem
erebeuzet +690
#panstwozdykty
by zylo sie lepiej
by zylo sie lepiej
Może i głupie pytanie, ale byłbym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś by opisał po kolei jak używać retiniolu krok po kroku, na co uważać itd.
Fajnie by było jeśli ktoś poleciłby jakieś dobry krem spf, nawilżający i jakis dobry retinol. Oczywiście dla mężczyzn. Chyba, że to nie robi różnicy xD
#looksmaxing #retinol
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: holika & holika
Byłbym bardzo wdzięczny, jeśli by Ci się chciała to znaleźć
https://www.superpharm.pl/holika-holika-aloe-waterproof-sun-gel-spf50-27186-100-ml-152928.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmqPMvoKOvSQv-ud1rfQHBnf-ayZYoKAFohjkNX9L9n2d7u6mZZv2LBoCd74QAvD_BwE
ten ?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
Mogłabyś polecić jakiś lub napisać czego unikać w składzie tych serum/kremów ?
I to znaczy, że nie mogę już wtedy w ogóle używać jakiś maseczek oczyszczających twarz, z aktywnym węglem itp ? A jeśli mogę to jakich maseczek unikać ? Sam ostatnio używałem tych z isana najtańszych z
1. na początek wybierz produkt z jak najniższym stężeniem retinoidu
2. częstotliwość stosowania i budowanie tolerancji (retinizacja). Zacznij od stosowania stosunkowo rzadko. Na samym początku nakładaj retinoid 1x w tygodniu i obserwuj skórę (czy jest zaczerwieniona, piekąca, łuszcząca, czy po umyciu pojawia się uczucie ściągnięcia, czy wyskakują Ci wypryski w nietypowych wcześniej miejscach). Jeżeli nie zauważysz żadnych uciążliwych objawów stosowania retinoidu przejdź do stosowania 2x w tyg z kilkudniowym odstępem np. nakładaj retinoid w poniedziałek i czwartek, albo wtorek i piątek, a w dni pomiędzy stosuj mocno regenerującą pielęgnację. Jeżeli skóra dobrze znosi takie stosowanie możesz zacząć używać retinoidu co drugi dzień, następnie 4-5 dni w tygodniu pod rząd i 2 dni przerwy na regenerację itd. aż dojdziesz do takiej tolerancji, że będziesz mógł stosować
Na początku odstawiłabym wszystko co ma w napisie oczyszczające. A maski typu peel-off to najlepiej na stałe bo za dużo pożytku to one nie robią. Z maskami w płachcie też bym uważała bo często mają w składzie wysoko czysty a-----l (etylowy) który tylko wysusza i podrażnia. Sama zazwyczaj czytam składy a się tak nacięłam bo firma zmieniła skład nagle. Z takich maseczek w małych saszetkach polecam maseczki od bielendy - skin clinic z kwasem hialuronowym i druga z kolagenem.
Jak już będzie twoja skóra dobrze reagowała na retinol a nie będziesz chciał jeszcze przechodzić na wyższe stężenie to możesz sobie dodać jakieś sera z witaminą C lub delikatniejszymi kwasami w niskich stężeniach (na noc, w inne dni niż stosujesz retinol) tylko że to już wyższa szkoła jazdy bo nie wszystko ze wszystkim można łączyć.