Aktywne Wpisy
Od dwóch miesięcy rozmowy na Mikro toczą się wokół cen mieszkań i kredytów
A podejrzewam że większość ekspertów to wiek 18-22 lata i brak zdolnosci kredytowej nawet na samochód za 20 000zł a co dopiero mieszkanie.
A pewnie i są tacy co nawet na TV 55cali nie dostało by kredytu
Nie mówię, ze wszyscy, bo pewnie i są tacy co mają kasę na mieszkanie lub możliwość wzięcia mieszkania za pomocą pozyczki bankowej
Ale ilu takich jest na tym portalu 10-15% reszta to dzieciarnia co udaje, że problem ich dotyczy i są w rozterce spowodowanej tą bańką cenową
Skoki narciarskie na fali i grono ekspertów, igrzyska olimpijskie i grono ekspertów, starcia partii politycznych i grono ekspertów.
A podejrzewam że większość ekspertów to wiek 18-22 lata i brak zdolnosci kredytowej nawet na samochód za 20 000zł a co dopiero mieszkanie.
A pewnie i są tacy co nawet na TV 55cali nie dostało by kredytu
Nie mówię, ze wszyscy, bo pewnie i są tacy co mają kasę na mieszkanie lub możliwość wzięcia mieszkania za pomocą pozyczki bankowej
Ale ilu takich jest na tym portalu 10-15% reszta to dzieciarnia co udaje, że problem ich dotyczy i są w rozterce spowodowanej tą bańką cenową
Skoki narciarskie na fali i grono ekspertów, igrzyska olimpijskie i grono ekspertów, starcia partii politycznych i grono ekspertów.
czechu_slowacja +114
520 089 + 202 = 520 291
No dzień dobry, dobry wieczór. Wziąłem i objechałem Tatry. Pozdrawiam.
#rowerowyrownik #wieprzbiega #rower #tatry
Skrypt | Statystyki
No dzień dobry, dobry wieczór. Wziąłem i objechałem Tatry. Pozdrawiam.
#rowerowyrownik #wieprzbiega #rower #tatry
Skrypt | Statystyki
jak ubezpieczyć dom/mieszkanie bez przeprowadzonej sprawy spadkowej? Obecnie dom należy do każdego ze spadkobierców należy do każdego w 1/10. Około 3 spadkobierców nie jest znanych (nawet z nazwiska). W domu zamieszkuje jeden spadkobierca, który chce ubezpieczyć dom. Obecnie rozpoczęła się sprawa sądowa w sprawie spadku.
Co z polisą?
#ubezpieczenia #dom #mieszkanie
@GeDox: Kpisz, czy o drogę pytasz?
@jmuhha Ubezpieczyć może ta jedna osoba, najlepiej niech podejdzie do jakiegoś agenta który wystawi polisę tylko na niego i w adnotacjach przy polisie dopisze, że jest potencjalnym spadkobiercą których jest kilku ale czekają za
@sayanek: żeby później przy wypłacie nie było zdziwienia, a ubezpieczalnie będą robić wszystko, żeby tylko nie wypłacić.
PS. jeśli sprawa może potrwać, a ta osoba tam faktycznie zamieszkuje to niech zrobi 2 polisy, jedną na dom z zapisami jak wyżej napisałem, a drugą tylko na siebie na ruchomości domowe i stałe elementy, w przypadku gdy ta osoba tam zamieszkuje to mniejsze szkody z tej drugiej polisy powinni wypłacić od ręki bez dopytywania, bo pewnie są też tam tej osoby prywatne rzeczy no i jakieś małe szkody
Ja wykupuje ubezpieczenie domu na siebie, jako użytkownik, pomimo że właścicielem domu jest matka.
Przejedź się do ubezpieczalni to coś Ci znajdą.
@vitovia: No tak akurat nie możesz robić :D jako zamieszkujący(nie właściciel) możesz na siebie ubezpieczyć jedynie stałe elementy/ruchomości domowe etc. ale nie sam budynek, ten powinien być ubezpieczony na Twoja mamę
to jeszcze dopytam: załóżmy, że tam mieszkam z babcią, dzadek jest wlascicielem budynku w 1/10 i on jest obecnie administratorem budynku (ale nie ma zadnego aktu notarialnego), mieszkamy załóżmy 30 lat, placimy podatki, ale nigdy nie bylo to poswiadczone notaralnie
to w takim razie na ruchomosci mozna kupic ubezpieczenie?
@jmuhha: To na jakiej zasadzie tam mieszkacie? od tak? zasiedzenie? Squatersi ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?
Czyli rozumiem, że przez 30 lat olewali dziadkowie temat spadkowy, żeby nie musieć sprzedać domu i dzielić się pieniędzmi, a teraz się obudziliście? Wiesz, że z czasem sytuacja tylko coraz bardziej się skomplikuje o kolejnych spadkobierców i koniec końców zrobi się b----l nie do