Wpis z mikrobloga

Czasami w pracy, czy w życiu wykonuje po #polskiedrogi znaczne trasy. Dla mnie serio większość kierowców obecnie napotkanych na drodze to porażka, jeszcze kilka lat temu tak nie było. Doszło w Polsce do całkowitej zmiany w poruszaniu, ludzie mają problem sprawnie ruszać spod świateł, że ja jadąc obciążonym dostawczakiem ruszam z lewego pasa, spokojnie zostawiając ich daleko w tyle. Jazda autostradą w tym kraju to tragedia, człowiek ustawia sobie spokojnie automat, wchodzi już na lewy pas widząc sznur aut. A tam osobówki, niedzielni kierowcy 100-120km/h wbijają się przed maskę, bo tiry jadą i nie zwracają uwagi że ja już tam jadę. Zazwyczaj dojeżdżam do takiego Antka i mu daje światłami bo serio mnie to już #!$%@?. Później ktoś taki widząc miejsce między tymi tirami mi nie zjedzie, choć nawet spokojnie przy swojej prędkości bez zwalniania by mnie przepuścił. Nawet tak samo jest jak mu światłami nie strzele. Ludzie chyba boją się irracjonalnie #tir że ich zaraz zgniotą.
Za to drogi powiatowe, wojewódzkie, krajowe za dnia to już największa patologia obecnie. Prosta, ładna pogoda, a tam większość kierowców porusza się z prędkościami 70-80km/h. Widzą teren zabudowany, fotoradar zwalniają do 40km/h, do tego z daleka dają ostro po hamulcach. Nie ogarniają że mogą wyhamować spokojnie pojazd biegami. Już nie mówię że część osób tabliczki informacyjne z nazwą miasta też traktują jako teren zabudowany. Do tego większość tych kierowców nie potrafi jechać na znaki, kierując się na miejscowości, spojrzeć przed drogą poprzez kraj w atlas zapamiętać miejscowości na trasie, i kierować się po znakach. Tylko jadą wpatrzeni ślepo w te telefony jak owce, i potem hamują nagle bo nie wiedzą co się dzieje na drodze.Serio czy to taki problem spamiętać kilka miejscowości, numeracje dróg i wg. znaków się poruszać. A w wypadku objazdów, wystarczy mniej więcej jechać po znakach, kierować się po kierunkach świata. Ja rozumiem jeszcze jazdę z nawigacją po dużych miastach, lecz w trasie xDD, tragedia z tymi ludźmi co się stało. Najlepiej obecnie trasę przejechać w nocy, na spokojnie, bezproblemowo. Jeszcze zwalnianie ciągłe tych ludzi w lesie do 60-70km/h, trzymanie się środkiem drogi. Ostatnio chciałem takiego typka wyprzedzić, nie dało się. trzymał się środkiem drogi przez 3km, zjechałem za nim też zatankować. Mimo bycia swojego #przegryw pytam się typa co on #!$%@?, a tu jakiś metroseksualny goguś mi #!$%@? że boi się że mu sarna wyskoczy. Aż taki dziad pijany co ze mną czasami jeździ powiedział oskiemu z #!$%@? że zaraz mu bomba na oku wyskoczy.
#kierowcy #motoryzacja #stopcham #samochody
  • 23
Google zaprowadzi za rączkę i nawet pokaże zamknięte odcinki dróg i ewentualne objazdy :)

@Evarrrez: no bo nie patrzysz na drogę i nie masz świadomości, że prowadzi kulawo :)

np. jeszcze niedawno (w sensie kilka miesięcy temu i przez wiele poprzednich lat) Golgle nie pozwalało przejechać po tej kostce, widział oto jak barierkę i nakazywało jechać "od drugiej strony" aby skręcić do tego Lidla i to wiązało się z tym, że
SpalaczBenzyny - >Google zaprowadzi za rączkę i nawet pokaże zamknięte odcinki dróg i...

źródło: Screenshot_1

Pobierz
@TrzyGwiazdkiNaPagonie patrzcie ludzie, debil. Na złość jeździ ludziom na dupie i daje światłami, nie rozumie ograniczenia prędkości w i poza zabudowanym i jeszcze na stacji się dopierdziela. Że takie spierdzieliny mają jeszcze czelność narzekać, to jest już ostateczny upadek rozumu i godności człowieka, hatfu.