Aktywne Wpisy
masternodeBTC +638
Wskaż przedmiot/usługę/czynność, która w ostatnim czasie poprawiła na jakiejkolwiek płaszczyźnie w Twoim życiu komfort/bezpieczeństwo/zdrowie/prywatność itp.
Zanim przejdę do konkretów to parę słów dla nowych czytelników. Już od 3 lat rozmawiamy w tych wpisach o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: każdy poleca rzeczy które wprowadził do swojego życia z tytułowego pytania i może je polecić, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje rozwiązania z których również korzysta,
Zanim przejdę do konkretów to parę słów dla nowych czytelników. Już od 3 lat rozmawiamy w tych wpisach o wszelkich usprawniaczach życia. W skrócie: każdy poleca rzeczy które wprowadził do swojego życia z tytułowego pytania i może je polecić, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy plusuje rozwiązania z których również korzysta,
arinkao +202
Polskie jadło, nie ma lepszego ¯\(ツ)/¯
Colesław wymiata bo ma selera, dawajcie selera do surówek.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie
Colesław wymiata bo ma selera, dawajcie selera do surówek.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie
Za to drogi powiatowe, wojewódzkie, krajowe za dnia to już największa patologia obecnie. Prosta, ładna pogoda, a tam większość kierowców porusza się z prędkościami 70-80km/h. Widzą teren zabudowany, fotoradar zwalniają do 40km/h, do tego z daleka dają ostro po hamulcach. Nie ogarniają że mogą wyhamować spokojnie pojazd biegami. Już nie mówię że część osób tabliczki informacyjne z nazwą miasta też traktują jako teren zabudowany. Do tego większość tych kierowców nie potrafi jechać na znaki, kierując się na miejscowości, spojrzeć przed drogą poprzez kraj w atlas zapamiętać miejscowości na trasie, i kierować się po znakach. Tylko jadą wpatrzeni ślepo w te telefony jak owce, i potem hamują nagle bo nie wiedzą co się dzieje na drodze.Serio czy to taki problem spamiętać kilka miejscowości, numeracje dróg i wg. znaków się poruszać. A w wypadku objazdów, wystarczy mniej więcej jechać po znakach, kierować się po kierunkach świata. Ja rozumiem jeszcze jazdę z nawigacją po dużych miastach, lecz w trasie xDD, tragedia z tymi ludźmi co się stało. Najlepiej obecnie trasę przejechać w nocy, na spokojnie, bezproblemowo. Jeszcze zwalnianie ciągłe tych ludzi w lesie do 60-70km/h, trzymanie się środkiem drogi. Ostatnio chciałem takiego typka wyprzedzić, nie dało się. trzymał się środkiem drogi przez 3km, zjechałem za nim też zatankować. Mimo bycia swojego #przegryw pytam się typa co on #!$%@?, a tu jakiś metroseksualny goguś mi #!$%@? że boi się że mu sarna wyskoczy. Aż taki dziad pijany co ze mną czasami jeździ powiedział oskiemu z #!$%@? że zaraz mu bomba na oku wyskoczy.
#kierowcy #motoryzacja #stopcham #samochody
@Evarrrez: no bo nie patrzysz na drogę i nie masz świadomości, że prowadzi kulawo :)
np. jeszcze niedawno (w sensie kilka miesięcy temu i przez wiele poprzednich lat) Golgle nie pozwalało przejechać po tej kostce, widział oto jak barierkę i nakazywało jechać "od drugiej strony" aby skręcić do tego Lidla i to wiązało się z tym, że