Wpis z mikrobloga

wszystkim z tagu #przegryw oraz #samotnosc w 2024 życzę odwagi do działania oraz zagadywania do losowych ludzi. Na mieście widzę sporo manletów zakolaków z kobietami i wyróżnia ich to, że na pewnym etapie nie bali się zagadać. Podobnie jest z ludźmi którzy podróżują sobie, mają w------e j---a i nawiązują dużo przypadkowych znajomości. Mniej walenia konia, prokrastynacji i więcej wygrywu. Życie jest za krótkie żeby przegrywać. Pozdro.
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dietetyq: przykład Wrocławia - miasta totalnie przeludnionego i przykład zakolaka manleta nie jest nawet jakoś totalnie z czapy, bo widok pary gdzie kobieta jest wyższa też jakoś nie dziwi xD

Ogólnie to mój przekaz bardziej dotyczył życzenia do pracy nad sobą i socjalizowania się jakkolwiek a nie żałosnych rad PUA i wyrywania lasek. To jest proces, w którym najlepiej nie nastawiać się na nic innego niż na poznanie ludzi i
  • Odpowiedz
przykład Wrocławia - miasta totalnie przeludnionego i przykład zakolaka manleta nie jest nawet jakoś totalnie z czapy, bo widok pary gdzie kobieta jest wyższa też jakoś nie dziwi

@sinls: Przykład Poznania - literalnie 2 razy na tysiące mijanych par takie coś widziałem i nie jestem pewny czy to brat i siostra czy znajomi nie byli.

Nie obraź się, ale moim zdaniem Ty dajesz zwyczajnie rady do których sama (?) się nie stosujesz tj. sama do nikogo nie zagadujesz a polecasz to innym ludziom bo tak kogoś można poznać
  • Odpowiedz
@Dietetyq:

Nie obraź się, ale moim zdaniem Ty dajesz zwyczajnie rady do których sama (?) się nie stosujesz tj. sama do nikogo nie zagadujesz a polecasz to innym ludziom bo tak kogoś można poznać xd

po pierwsze to jestem facetem (wykop 2.0 vibes), a po drugie to zagaduję - przy czym ja mam totalnie inny próg wejścia, stąd wiadomo, że nie można polecać komuś wyrywania lasek jutro, kiedy dzisiaj ma fobię społeczną. Jak wspomniałem, chodzi o proces, angażowanie się w jakieś lokalne inicjatywy, wolontariat, wspólne wakacje - jest tego masa czy nawet spotkania online (klasy zoom, omegle
  • Odpowiedz
@sinls: Masz generalnie racje - warto się rozwijać dla samego siebie, realizować swój potencjał na tyle na ile jest to możliwe.

lokalne inicjatywy, wolontariat, wspólne wakacje - jest tego masa czy nawet spotkania online (klasy zoom, omegle itp.).

Ciekawe jest to, że Ty widzisz MULTUM opcji w sensie realnych miejsc gdzie można wyjść, miło spędzić czas, jakoś się poudzielać a ja takich miejsc kompletnie nie znam - jak się tak głębiej zastanowić to ja znam tylko wszelkiego rodzaju USŁUGI które mogę sobie kupić i tam przy okazji są jacyś ludzie, ale z nimi najczęściej nie wchodzi się w głębsze relacje poza standardową gadką tj. "jak się Państwu hotel podobał?", "pierwszy raz na masażu?"
  • Odpowiedz
@sinls dzięki, do walki z samotnością będę już chyba namawiał mirków do jakiegoś działania i chęci spotkania.
Mam według mnie fajnie hobby a mianowicie rower. Jestem już umówiony z jednym mirkiem na rower w górach pojeździć,pozwiedzać, mam nadzieję że mnie nie zawiedzie. Okoliczni znajomi już mnie olewają w 90% bo wiedzą że stypiarz i nudziarz. A to ja z reguły wychodzę z inicjatywą.
  • Odpowiedz
@mishka49 @sinls różowym przegrywom bym życzyła, by mniej skupiały się na porównywaniu do innych, były mniej krytyczne wobec siebie, by wyczołgały się z prokrastynacji, znalazły sobie hobby i wyznaczyły cele.
Mireczku @sinls wszystkiego dobrego w Nowym roku ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
btw tak to pisze na podstawie swoich problemów xD
  • Odpowiedz
@mishka49 a ja tak nie uważam, nie wszystkie mają łatwiej. Prawdą jest to, że coraz częściej dyskryminuje się mężczyzn, deprymuje, faworyzuje często kobiety, ale nie wszystkie z tego ochoczo korzystają- lub w ogole mają okazję.Brzydkie kobiety mają tak samo p--------e jak brzydcy mężczyzni. Takie mamy czasy ¯_(ツ)_/¯
Ciśnienie na to by być idealną, szczupłą, piękną, z pięknymi włosami, dużymi cyckami, bez zmarszczek, zawsze zadbaną, w dodatku cudowną matką, doskonałą panią domu
  • Odpowiedz
Męska i damska samotność to zupełnie różne rzeczy.

@mishka49: Czym się różni mężczyzna, który nie ma rodziny i przyjaciół, jest spierdoksem i nie może znaleźć żadnych znajomych mimo wysiłków, od kobiety, która nie ma rodziny i przyjaciół, jest spierdoksem i nie może znaleźć żadnych znajomych mimo wysiłków?
  • Odpowiedz
ale nie wszystkie z tego ochoczo korzystają.

@Snusmumriken_: tak jak z 500+ Jestem przeciwnikiem rozdawania pieniędzy, a już na pewno w taki sposób, ale chyba tylko debil nie weźmie.

Brzydkie kobiety mają tak samo p--------e jak brzydcy
  • Odpowiedz