Aktywne Wpisy
Trabancik +9
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
hanyska2 +756
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Wobec powyższego, zadaje sobie pytanie, czy w tak niepewnych czasach zasadne jest inwestowanie w budowę domu? Już nawet nie chodzi o to, że zburzy go rakieta, ale o fakt że w przypadku konfliktu trzeba będzie stąd po prostu uciekać. A mając status dezertera prawdopodobnie bez możliwości powrotu w przyszłości.
#wojna #nieruchomosci
@Maxior99: ale wiesz, że jak Ruscy napadną na Polskę, to NATO będzie debatować przez pół roku czy odpalić artykuł piąty. A tak na serio będą czekać aż sytuacja się uspokoi, a potem wprowadzą "siły stabilizujące"
@Maxior99: nie wiesz, jak jest naprawdę. Jesteś karmiony papką z mediów.
Kupiłem sobie działki i planuje stawiać dom w nowym roku... ale coraz cześciej się zastanawiam czy jest sens bo ogólnie to mam gdzie mieszkać. Ja patrzę na to wszystko nie przez pryzmat wojny ale ogólnej sytuacji ekonomiczno/gospodarczo/politycznej.
Mam z pół miliona oszczędności ale drugie pół albo nawet bańkę musiałbym wziąć w kredo. Działka jest na
@Zbiersk: gdzie ich zabierzesz?
Nie masz internrtu? Nie słyszałeś o wojnie na
@Zbiersk: zawsze będziesz mógł sprzedać, jeśli będzie współwłasność żony to Ci nikt tego nie zabierze.
Wojna raczej będzie krótka i albo wygramy albo się poddamy. Zachodnia Polska jest bezpieczna
Pierwszego dnia zamkną granice.
A to pitolenie o braniu @Zbiersk L4 w czasie wojny, to przypominam, że w czasie wojny za dezercję grozi śmierć ;-)
@kub54: rozmawiałem z gościem, który gdzieś do końca lat 70. nie obsiewał swoich pól, bo zaraz nowa wojna przyjdzie i żołdaki wezmą jego plon. Niestety nie dożył wojny na Ukrainie, bo mógłby powiedzieć, że on wiedział, że pokój nie będzie wieczny.
Optymista ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Coś macie złe informacje wywiadowcze towarzyszu. Polacy w takich właśnie chwilach, jak pokazuje historia, doskonale się mobilizują i co najważniejsze jednoczą.
@Zly_On: ale granica rosji wzdłuż wisły to dla niemców ok? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zbiersk: jaworek daje radę więc i ty dasz radę, głowa do góry