Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Generalnie polecam to samo co @programista15cm
Dodatkowo muszę Cię uprzedzić i trochę naprostować to co napisałeś. W wielkiego chłopa nie zamienisz się przez przypadek. Co więcej - nawet jakbyś chciał, to naturalnie raczej tego nie zrobisz. To co wydaje Ci się "fajną, atletyczną i wysportowaną sylwetką" jest wynikiem cieżkich treningów i wyrzeczeń, nierzadko okraszonych dużą ilością sterydów.
Jeśli chciałbyś wyglądać "lepiej" to moim zdaniem musiałbyś zmienić priorytet z
  • Odpowiedz
jakąś jej znaczną poprawę jeśli chodzi o ilość mięśni

@pp93: zalezy od podejscia. 5x ostry split + dopieta dieta i naprawde mozna sporo bez sterydow przez pierwsze 1.5 roku

Tylko to trezba zyc pod silownie a nie odwrotnie w zasadzie
  • Odpowiedz
@programista15cm: Dlatego napisałem, że musiałby zmienić priorytet. Widzę ile zbudowałem sam przez ~2 lata siłowni, gdzie faktycznie byłem w to stosunkowo mocno zaangażowany, pilnowałem diety, treningów i prowadziłem się "zdrowo" mając ~10 lat mniej niż OP. A muszę wziąć pod uwagę to, że dodatkowo nie było to moje pierwsze podejście do siłowni i jeśli chodzi o teorię itp to w temacie siedziałem już od lat, tylko po prostu nigdy odpowiednio
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Biegiem przez życie
W tej książce masz wszystko o bieganiu dla początkujących. Dużo teorii plus podstawowe plany.

Bieganie metodą Danielsa
Odrobina teorii plus masa planów biegowych.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Sl_w_k_1 O bieganiu trochę wiem, bo biegam od kilkunastu lat z przerwami np na zapuszczenie się.
@pp93, generalnie to nie mam jakichś wielkich planów, chcę nabrać masy, bo dzisiaj jej nie mam , w bicu pewnie ze 30cm. Generalnie startuję z zera i jakbym zszedł z bf do 15% to pewnie bym ważył poniżej 70kg. Niestety geny, bo ojciec choć sportowiec (zespołowe), to poza
  • Odpowiedz
ynam od zera a mam już swoje lata i jak u dwudziestolatka już nie będzie), na co uważać i jak połączyć trening z bieganiem 3-4 razy w tygodniu (ok 50-60km)

@mirko_anonim: jeżeli robisz 50-60km tygodniowo to mięśni za dużo nie zbudujesz bo organizm wyżej będzie priorytetował wydolność nad masę mięśniową. Jak biegałem 40 km tygodniowo to już był taki maks dla mnie że na siłce nie mogłem w ogóle progresu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Takie pytanko mam, bez żadnej uszczypliwości...piszesz, że schudłeś 45kg i masz obecnie 85kg, co daje wynik wyjściowy 130kg. Przy okazji to piekny wynik, 45kg w pół roku, mnie sie udalo w 11 miesoecy 30kg i ciezko bardzo, zeby zjechac jeszcze pare kg...ale piszesz też, że biegasz regularnie i robiłeś to przed odchudzaniem...jakim cudem udawało Ci sie biegać, z taką masą? I w ogóle jak to możliwe, że biegales, a
  • Odpowiedz