Aktywne Wpisy

Ukiss +96
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz
MokebeElDursi +142

Od lat mieliśmy z sąsiadem taki układ, że on kupował na Sylwestra fajerwerki, a ja o północy wychodziłem sobie na balkon i oglądałem pokaz.
Dziś się z nim widziałem i zapytałem czy już zakupił fajerwerki, a ten mi mówi, że w tym roku rezygnuje i nie będzie strzelał.
Czy mogę go pozwać za zakończenie tej naszej tradycji bez konsultacji ze mną? Ewidentnie jestem stratny przez jego decyzję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: f2d2232fc5ee49db279b02d729abcc68,0,0,0,0
PobierzNa pewno będzie zadowolony z wizyty i zapewne zmieni decyzję
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: No ale żeś wymyślił, wtedy będę podwójnie stratny!
źródło: shutterstock_1603545925-1-scaled
Pobierz@potatowitheyes: tak. miałem dokładnie taką samą sytuację i sąsiad został skazany na 20 lat więzienia albo 20 zł grzywny. niestety zapłacił i nie poszedł w pasy.
@dlaczego_michau: Bynajmniej, zawsze to jakaś satysfakcja ( ͡° ͜ʖ ͡°)