Wpis z mikrobloga

Szykuje się do zmiany #android na #windowsphone . Trochę ponad rok temu miałem Samsunga Omnie M z WP7 i trochę nie przypadł mi go gustu, gdyż było wiele uniedogodnień , w związku z czym mam kilka pytań:

Czy w WP8 da się zmieniać dźwięk dzwonka na własne MP3 ?

Czy istnieje jakaś inna przeglądarka niż tylko standardowy IE ?

Czy są telefony ze slotem kart pamięci ?

Jaki telefon do 500 zł, z wyświetlaczem co najmniej 4,5' i latarką ?

W szczególności wołam @Bobas .
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pampuszek:

1) można ustawić własny dzwonek, tyle że musi on mieć określoną długość (coś ok 30 czy 45 sekund, nie pamiętam)

2) są inne przeglądarki, z tego co wiem to polecany jest UC Browser, ale ja mimo wszystko korzystam z IE, jak dla mnie jest
  • Odpowiedz
@Bobas: tak, używane. Telefon musi mieć duży wyświetlacz, latarkę, no i slot na kartę pamięci. Fajnie, jakby nagrywał filmiki w 1080p. W powiedz jeszcze, jak google maps działa na WP ? Wszystko to co na androidzie ?
  • Odpowiedz
@pampuszek: O kurde. Produktów google nie używam od kiedy mam WindowsPhone. Mapy bing mają super pokrycie i nigdy mnie nie wyprowadziły w pole. Ogóle z Google na WP jest taka sprawa, ze blokują wszystkie ich produkty. Nie ma nic oficjalnego od google na wp.

Tych map nie pożałujesz, naprawdę.

Przerzuć się też z Dropbox na Skydrive. Super synchronizacja ustawień, kontaktów, smsów, filmów, zdjęć i co tam chcesz. Kupujesz nowy telefon,
  • Odpowiedz
@Bobas: Właśnie właśnie, bardzo ważna rzecz - synchronizacja. Można powiązać swoje konto google z kontaktami ? Wszystko mam na gmailu, kontakty, dysk, dropboxa nie używam, tylko dysk google. No i jak wygląda sytuacja z synchronizacja z komputerem ? Czy trzeba to robić przez ten z-----y program, czy po prostu w WP8 podłączam telefon a on jest wykrywany jako dysk wymienny ?
  • Odpowiedz
@pampuszek: Kontakty pewnie. Zsynchronizują Ci się w kontaktach telefonicznych i jak podepniesz konto pod outlook to również te mailowe. Nie ma z tym problemu. Masz też filtr w kontaktach telefonicznych co chcesz mieć wyświetlane. Facebook, Google, Outlook, (inne).

Podłączasz i masz dysk wymienny. Tak jest na Windows 7 i 8. Na windows xp PODOBNO trzeba doinstalować sterowniki. Ale zakładam, ze nie masz XP.

Jak z dysku google przerzucisz się na
  • Odpowiedz
@pampuszek: Z tymi mapami to roznie bywa. Bing jest w tyle za Google, ale jeżeli nie mieszkasz na wsi, to nie będzie problemu. Z Windowsem 7 w wersji 64 tez mialem problem (instalacja sterowników przy każdym podłączeniu). Co do reszty, to podpisuje sie pod slowami bobasa
  • Odpowiedz
@Bobas: na pewno dysk zewnętrzny? nie będę się kłócił, ale wydaje mi się, że jak już to MTP. Na dodatek przy starszych wp trzeba było na pc w rejestrze pogmyrać, jak jest na nowszych, powiedz dokładnie żeby się kolega @pampuszek nie zdziwił.
  • Odpowiedz
@Rifle: Zadałem Ci jedno pytanie a Ty odpowiadasz na jakieś w ogóle inne. Przeglądarki w ogóle nie używasz? Na kompie też? Zapytałem o używanie przycisku dalej ogólnie, a nie na WP.

Jak kupi to na pewno frajer za taką cene z kosmosu.
  • Odpowiedz