Wpis z mikrobloga

@nad__czlowiek: Zastanawia mnie po co codziennie spamujesz o tym kryzysie, jakiś cel masz? Zniechęcić ludzi do programowania czy coś? Pytam serio bo chyba każdy już wie że jest gorzej w branży.
  • Odpowiedz
@mattz_: że głosić prawdę o tym co jest w IT. Ludzie maja prawo wiedzieć, a nie każdy ma ochotę szukac inforamcji w necie, po to jest wykop żeby wrzucać nowniki

A że 99% branży spamuje o kryzysie i AI no to taka jest prawda
  • Odpowiedz
@spajdermen: ta liczba ofert to fejk. Każda oferta liczy się jako liczba miast w której jest opublikowana, czyli trzeba podzielić co najmniej przez 5.
  • Odpowiedz
@LazyInitializationException
Czyli zgodnie z Twoim tokiem rozumowania, jesli w mojej lodowce mam duzo jedzenai i moi znajomi takze maja duzo jedzenie to znaczy ze glodnych nie ma?

Moze szukacie experta za mala stawke albo cos, ale tendencja ogolna jest ze idzie w dol. W usa zwalniaja, a u nas obcinaja "kase" albo brak podwyzek jak kiedys
  • Odpowiedz
@OpowiedzMiCos: Java

@Volantie:

Czyli zgodnie z Twoim tokiem rozumowania, jesli w mojej lodowce mam duzo jedzenai i moi znajomi takze maja duzo jedzenie to znaczy ze glodnych nie ma?

Nie xD Przecież ja odpowiadam na komentarz anegdotyczny. Na czyjąś anegdotę podaję swoją anegdotę

ale tendencja ogolna jest ze idzie w dol.

Ok to pokaż odpowiednie dane statyczne na poparcie tego
  • Odpowiedz