Wpis z mikrobloga

#ubisoft #windows11 #internet
Mirki, problem z Ubisoft Connect, problem zaczał się chyba po aktulizacji Windowsa wczoraj. Nie idzie połączyc z serwerem, wywala Połączenie Utracone, serwer nieosiągalny. Resetowanie routera, ustawien sieciowych, przeinstalowanie ubisoft connect. Cały czas to samo. Jakiś fix na to?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Anaheim: Aktualnie nie, ale rozwiązalem przez połączenie się z hotspotem telefonu, udało się zalogowac i przełączyłem potem już na swoj router. Musiałem tak zrobić jeszcze raz bo się spieprzylo.
  • Odpowiedz
@dzakub63: @Krzysztof53647 napisz koledze czego my to już nie próbowaliśmy XDDD Kurła nic nie działa. Nie spróbowaliśmy tylko hotspota z mojego zagramanicznego IP ale wszelkie kombinacje z siecią jakieś komendy netsh na ipv4, podobno ubisoft pisze żeby ipv6 wylaczyć ale kolega leci bezpośrednio przez Ethernet a nie z routera... VPN też był próbowany, który rzekomo działa innym ale w tym przypadku też nic. Loguje się normalnie, reklamy działąją a
  • Odpowiedz
@Anaheim Potwierdzam. Robione było wszystko. Każdy poradnik itd, nawet router resetowałem i w nim wyłączałem zaporę.
Odinstalowałem avasta, wyłączyłem Defendera, zmieniłem nawet sieć, w sensie hotspot z telefonu żeby mieć IP z Playa a nie upc i do tego WiFi zewnętrzna antena.
Ubisoft ma to w dupie i odpisuje to samo co pisze na necie...
  • Odpowiedz
@miedzynamiklockarzami Nie.

Wymieniłem dużo wiadomości z ubisoftrm ale to strta czasu. Nakazują ci robić to co masz napisane w necie i nic pozatym.
Połączyłem się kompem przez WiFi z hotspotu z telefonu z play. Nic to nie dało.
Chociaż tak myślę że play to upc więc nawet jak po kablu mama z Playa to może być to samo.

Ogólnie wina leży na bank po stronie ibisfot a nie twojej. Ubisoft ma
  • Odpowiedz