Aktywne Wpisy
Zrobiłem przelew blik na telefon, 250 PLN, niestety odbiorca źle podał numer. Próbowałem dodzwonić się na numer gdzie trafił przelew, na początku nikt nie odbierał, a po chwili zostałem zablokowany ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzwoniłem z innych numerów, ale jest tylko sygnał. Nie rozumiem jak można tak się zeszmacić za 250 PLN. No cóż, reklamacja w banku już złożona. Jeśli banku się nie wystraszy to poczekam na dane

Krzyyyyysiu +252

Dzien 8+9. Najpierw zwykle parsowanie do dicta, potem math.lcm, bo Python ᕦ(òóˇ)ᕤ 9. to trochę spanikowałem i zacząłem szukać właściwości trójkąta Pascala, czy może coś z tym związane jest (tl;dr trochę tak, ale tylko jak przedostatni szereg składa się z jedynek). Po godzinie zacząłem szukać innych właściwości liczb z przykładów i szczęśliwie zauważyłem że ostatnia liczba z pierwszego szeregu jest sumą liczb poprzednich (patrząc po skosie / ). Nawet nie myśląc dlaczego to tak wklepalem rekurencje i zadanie rozwiązane raptem w parę linijek, a część druga to tylko odwrócić kolejność w liście...
Te zadania trochę zero-jedynkowe, albo widzisz i masz czas wykonania w milisekundach, albo nie widzisz i możesz czekać godziny ( albo aż ram się skończy)