Aktywne Wpisy

MGTOWPL +298
Wczoraj Ministerstwo Sprawiedliwości opublikowało oficjalną tabelę alimentacyjną. I zaczęło się piekło.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
źródło: z32128236IH,-Wpadliscie-na-to-samo---Zwrot-ws--tablic-alimenta
Pobierz

Tak, wiem, że chodziło tu też o to, że jedzenie "ultraprzetworzone" uzależnia. Ale ten mechanizm jest znany od wielu lat i występuje dosłownie we wszystkim, jedzenie ultraprzetworzone jest smaczniejsze, więc chcemy do niego szybciej wrócić i więcej go spożywać, tak samo, jak wolimy grać w wiedzmina 3, zamiast w jakiegoś crapa, to jest normalne, że chcemy wybierać to, co sprawia nam największą przyjemność, więc nie wiem co ta obserwacja miała udowodnić, a zdobyła aż 5 milionów wyświetleń, serio?
#dieta #zdrowie
@Djuk94: #!$%@?, jak będziesz jadł codziennie to samo zamiast zbilansowanej diety to będziesz miał niedobory witamin i minerałów, już nie mówiąc o cukrzycy itp
@Vegasik69: https://www.kitchencounter.blog/p/the-potato-people
Z badaniami na wysokoprzetworzonym jedzeniu bym uważał, bo tak jak wcześniej pisałem, epidemiologia to nie nauka, tylko łatwe zdobywanie punkcików. wysokoprzetworzone
@Djuk94: ale to nijak ma się do twojego twierdzenia że "nie ważne co się je, tylko ile", bo tobie akurat może smakować zbilansowana dieta zawierająca dużo warzyw, podrobów, nie zawierająca cukru itp., i będziesz gadał wow jem to co lubie i super się czuję, no przy takiej diecie to rzeczywiście szok i niedowierzanie. A inny debil weźmie sobie