Aktywne Wpisy

sudiczka +737
A cóż to takiego? To tylko siki słodkiego pieseczka na regale w Rossmannie. Wspaniale, że wprowadzili nowe zasady i już nie trzeba trzymać pieseczków na rękach! (。◕‿‿◕。)
#patologiazmiasta #psy
#patologiazmiasta #psy
źródło: 85A3EF90-1A1F-4411-9C84-671AE8A185C7
Pobierz
ksos +127
Czy ktos mi moze wytlumaczyc powod wysokich cen nieruchomosci w PL? Zarobki podle, brzydko, nie ma infrastruktury (2.5 mln domow nie ma kanalizacji XD), w kolo same homosoviecticusy, praca jak jest to u Janusza albo jakis outsourcing w korpo dla zachodu jak podczlowiek, pogoda ponura, ludzie niemili... #nieruchomosci

#programowanie #programista15k #php
Najlepiej samemu napisać zapytanie przy pomocy jakiegoś QueryBuilder'a, którego zwrotem będą encje zgodnie z ORM. Dobrze napisany kod
SELECT * from mirko_commentsto przemiela ORM na 20 obiektów klasy MirkoComment
ale do każdego komentarza chcesz wyświetlić informacje
@MacDada: w #laravel (bo o to pytał autor), a właściwie Eloquent nic nie musisz doklejać joinem. Metoda with() eager loaduje relacje, ale w przeciwieństwie do Dotrine dociąga je osobnym zapytaniem przy udziale whereIn po IDkach kolekcji.
Zazwyczaj korzystałem z debugbara od baryvdh, ale były straszne jazdy z zamulaniem.
Dzięki!
@nowiutki: pod warunkiem że pobierasz obiekty głównego zapytania wszystkie na raz (za pomocą ->get()), bo jak zrobisz ->cursor() to się te relacje nie załadują
Ile to ja się na męczyłem któregoś razu to masakra
@nophp: dodatkowe zapytania to zawsze tragedia, które dodają niepotrzebnej roboty i mocno dodają latency do całego zapytania
@nophp: bo ORMy takie są. Generyczne klocki poskładane w taki sposób, że robią to co maja robić, ale przy użyciu dużej ilości bazowych zapytań, gdzie pisząć takie zapytanie ręcznie możemy je uszyć na miarę