Wpis z mikrobloga

@Pioterq: połowy tych słów nikt, łącznie z gimbazą, nie używa, a druga powoła rzeczywiście była słowami używanymi przez młodzież, ale tak z 3-4 lata wcześniej xD
  • Odpowiedz
@melquiades

połowy tych słów nikt, łącznie z gimbazą, nie używa

Pamiętam jak wygrał śpiulkolot i pytałem moich uczniów co to znaczy to nikt nie potrafił mi wytłumaczyć bo sami nie wiedzieli xD
  • Odpowiedz
@Pioterq: Młodzieżowe Słowo Roku to g---o. Przypominam słowo "julka" nie przeszło, bo ma zbyt agresywny wydźwięk i kobiety mogły by się poczuć urażone.

Najczęściej proponujecie "p0lka"?!?! Jak śmiecie incele zamykamy w 2020 roku MSR nie ma wyników!

"Dzban", "Twoja stara"? Hehe ale śmieszne głosujcie młodzi wynik zależy od was.
  • Odpowiedz
@Pioterq pierwsze 2 lata I'm się udało. To była nagła popularność słowa dzban a drugiego nie pamiętam ale wiem że też trafili. Potem już coraz dziwniejsze te słowa
  • Odpowiedz
@Pioterq: Ale wy wiecie, że ten konkurs ma za zadanie spowodować, że ludzie więcej myślą o słowach, których używają. Np żeby zgłosić słowo musisz to słowo zdefiniować. Daje im to dużą bazę informacji o tym co ludzie myślą, które słowa mają odmienne znaczenia, które słowa zaczynają mieć inne znaczenie (np. git w latach 90-tych znaczył coś innego niż teraz - ma co najmniej inny wydźwięk) itp itd.

Ogólnie dzięki temu
  • Odpowiedz
  • 16
Ale wy wiecie, że ten konkurs ma za zadanie spowodować, że ludzie więcej myślą o słowach, których używają

@Urajah: Nie. Ten konkurs powstał dla medialnego wydźwięku, by zgarnąć hajs od sponsorów (w tym roku to alior bank) i by telewizje śniadaniowe miały o czym p-------ć przez następny tydzień obrzydzając to słowo jak tylko się da.

@Panas: Nie zapominajmy o słynnym, odrzuconym "hajzerować" gdzie takie słowo byłoby kłopotliwe dla
  • Odpowiedz
@Pioterq: Mamy to! wygrało słowo roku MOKEBIARA:
To osoba rozwiązła, której imponują egzotyczni genetycznie mężczyźni.

- Siema Mukumbu jak tam?
- A spoko poznałem wczoraj niezłą Mokebiarę
  • Odpowiedz