Wpis z mikrobloga

Przepraszam bardzo ale rzadko chodzę więc zapytam. Skąd ta moda na trudne nazwy składników do pizzy?
Skąd ja mam wiedzieć co zamówić?
Jak nic nie rozumiem.
Btw
Jak kelnerka była naprawdę uprzejma i chciałbym zostawić napiwek i płace kartą to jak to elegancko załatwić.
#krakow #pytanie
Slwk_1 - Przepraszam bardzo ale rzadko chodzę więc zapytam. Skąd ta moda na trudne na...

źródło: IMG_20231130_185439

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sl_w_k_1:
Chcą podkreślić, że to oryginalne włoskie składniki ą ę, a nie jakiś blok serowopodobny i mortadela z MOM.
Miejsce dla światowych ludzi z $$$$, a nie prostego chłopa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1 przyszedłeś do knajpy na włoską pizzę to i składniki są włoskie, dla mnie nie ma tu nic niezrozumiałego, ale to dlatego, że sam od prawie roku siedzę w temacie, na grupie te składniki powiajawiaj się na porządku dziennym.

@kinasato @vateras131 @dam2k01 większej głupoty dawno nie czytałem. Wszystkie włoskie składniki można kupić w każdym lepszym markecie właśnie. Nawet sobie nie zdajecie sprawy jakie placki można wykręcić używając składników
  • Odpowiedz
@zielony_goblin: Masz na myśli te obrzydliwe "prawdziwie" włoskie pizze z wysuszonego na wiór cienkiego placka z położonymi trzema plasterkami salame con kutasso i jest brawissimo molto bene? Omijam takie niejadalne gówna z daleka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: też mnie to wkurza. Człowiek chce zamówić pizzę, to musi googlować nazwy składników, bo nie mogą nawet napisać dodatkowo że coś jest sosem pomidorowym albo szynką, tak jak tu mają np. pomidorki datterini
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1 bo to są nazwy wlasne i ich się ni3 tlumaczy.
Pochodz trochę do knajp, poznaj jakiś ludzi, poobracaj się trochę w lepszym środowisku i za jakiś czas będziesz mógł zaprosić takiego tlumoka jakim teraz jesteś do dobrej restauracji i kulturalnie odpowiesz na jego głupie pytania i pomożesz mu z doborem jedzenia i picia.

Jeżeli dobrze kojarzę menu to jesteś w olio. Polecam pizze 8 .

Później idz na drineczka do
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1 mega zajebiste połączenia mają, z rosse brałbym 4,8,11, a z białych to chyba wszystkie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
A Ty OPie dla swojego dobra pogoogluj te składniki, robiola to jest naprawdę szał, rzadko się widuje ten ser w pizzeriach w Polsce
  • Odpowiedz