Wpis z mikrobloga

@Wiskoler_double: bo takie pieprzenie ze pip i sanepid nic nie robią wynika z faktu ze pracownicy sami sa zamieszani w interesy janusza i za 100pln wyglądają jak na obrazku kiedy dosypują do jedzenia sól z worka oznaczonego jako drogowa, albo wrzucają zgniłe mięso do mielenia.
A później kiedy przychodzi inspektor to wszystko w najlepszym porządku, kierownik święty człowiek xd.
  • Odpowiedz
@GrimesZbrodniarz: Najgorsze jest to, że PIP nie może wpaść z partyzanta z kontrolą. W kołchozie gdzie kiedyś pracowałem na jednej hali oczyszczali odlewy aluminiowe. Z 10 osób tam robił i zapylenie było kosmiczne. A na czas kontroli PIP było tylko 2 pracowników, każdy z odkurzaczem i gitówa.
  • Odpowiedz
@balbezaur: W świadectwie pracy była rubryczka pt. "Służba wojskowa" i w niej pole wykropkowane do wpisania słów "nie dotyczy" (w moim przypadku). Panienka wypełniała to na komputerze/maszynie do pisania i wstawiła minusik. Prosiłem by wpisała słownie "nie dotyczy" bo to jest źle wypełnione świadectwo, ale ta się ujęła honorem bo przecież zwykły robol nie będzie jej mówił co ma pisać na świadectwie.
  • Odpowiedz
@GrimesZbrodniarz: Jak pracowałem w swoim poprzednim januszexie (teraz też ale jest chociaż odrobinę lepiej) to wypisałem opinię na goworku, że zachodzą sytuacje mobbingowe. Janusz wziął mnie do siebie na dywanik na przesłuchanie i powiedział mi prosto w oczy bez zawahania, że przed tym jak ja pojawiłem się w firmie profil na goworku był darmowy a teraz musi płacić za moderowanie go. Teraz moja opinia dalej wisi ale jest już
  • Odpowiedz
@Wiskoler_double: ok a czemu nie dotyczy ? Nie masz kategorii wojskowej? Chodzi mi o to czemu to jest źle wypełnione. Nie znam się na tym dlatego pytam. Jak to wpływa w przyszłość podczas sprawdzania tego świadectwa przez innego pracodawcę
  • Odpowiedz
@balbezaur: Służbę wojskową odbyłem jeszcze w minionych czasach w pełnym wymiarze dwóch lat. Potem zostałem przeniesiony do rezerwy, a teraz już jestem usunięty z rejestrów wojskowych. Dlatego mnie rubryczka o wojsku "nie dotyczy". Ale to musi być wypełnione słownie a nie wstawiony minusik. Ponieważ już raz spotkałem się z taką interpretacją minusika w tej rubryce, to już jestem wrażliwy na takie apis. Zwróciłem panience uwagę nie przez złośliwość a przez
  • Odpowiedz
@balbezaur: Trzeba dożyć pewnego wieku, nie mam pojęcia w którym roku to zrobili. Ale kiedyś przy przemeldowaniu kazali mi pójść do WKU i tam zmienić również adres. A WKU stwierdziło że ze względu na wiek jestem już usunięty z rejestru rezerwistów.
  • Odpowiedz