Aktywne Wpisy
CalibraTeam +21
Jako że nie mam wiele do stracenia poszedłem dzisiaj po podwyżkę. Oficjalnie nazwałem spotkanie w zaproszeniu "Rozmowa personalna" nie rozpisywałem się zbytnio o co mi chodzi jedynie poprosiłem managera o 15-20 minut. Rozmowa była stacjonarnie, ale zwyczajowo wysyłamy zaproszenia na Teams, wiecie o co chodzi.
Moja propozycja to była podwyżka 800zł brutto od nowego roku (tzn. mogłaby nastąpić w pierwszym kwartale 2024). Niestety mój szef się nie zgodził. Wysłuchał mnie i zapytał
Moja propozycja to była podwyżka 800zł brutto od nowego roku (tzn. mogłaby nastąpić w pierwszym kwartale 2024). Niestety mój szef się nie zgodził. Wysłuchał mnie i zapytał
Kopyto96 +62
Polacy mają kompleksy, co na rynku jest bezlitośnie wykorzystywane. Ceny w Polsce od dłuższego czasu są sztucznie pompowane, szczególnie wtedy, gdy produkt jest prosty, a jego wysoka cena jest kompletnie niezrozumiała.
Polak zapłaci zawsze, bo nigdy nie przyzna się do tego, że go NIE STAĆ. To jest najgorsza ujma. Burger za 50 zł w "fancy knajpie" lub foodtrucku? Lany Kozlak za 20 zł w barze nad morzem? Nie ma problemu. Zapłaci,
Polak zapłaci zawsze, bo nigdy nie przyzna się do tego, że go NIE STAĆ. To jest najgorsza ujma. Burger za 50 zł w "fancy knajpie" lub foodtrucku? Lany Kozlak za 20 zł w barze nad morzem? Nie ma problemu. Zapłaci,
@Linnior88: a to introwetrycy nie mogą mieć hobby albo chęci zobaczenia świata? xD
dokładnie jak napisał @zdrajczyciel - chorobliwe oszczędzanie jest domeną mentalnych biedaków. a twoi milionerzy, którzy rzekomo 'zaczęli wydawać jak już wszystko mieli' widzieli pewnie z 3/4 świata tylko się z tym nie obnoszą jak ciułacze kiedy pozwolą sobie na urlop last minute w jakiejś osranej
A oszczędzanie jest ok ale broń boże w PLN
@Linnior88: Tak, to co prezentujesz to typowa mentalność kobiety. Masz 1000 zł - jesteś zamożna!!! Zamów pizze na obiad, co kotlety będziesz klepała, jak stara baba!
Gdybyście całe życie nie pasożytowały na mężczyznach (jak i na emeryturach pasożytujecie) to byście przymierały z głodu.
@lagomorph: Ty z tych "mieszkanie prawem nie towarem, bo nam się należy!"?
Dostęp do zasobów, które umożliwiają zaspokojenie podstawowych potrzeb każdego człowieka, powinien być prawnie zagwarantowany. Do takich zasobów należy zaliczyć wodę, pożywienie, powietrze, czy właśnie mieszkanie. Nie oznacza to, że muszą być one rozdawane za darmo. Powinny być natomiast możliwe do nabycia. Wolna amerykanka oraz nieobecność sektora publicznego na rynku nieruchomości sprawiły, że dla sporej części ludności Polski zakup własnego
Ludzkość setki tysięcy lat radziła sobie bez mieszkań. Ile lat wytrzyma bez rozmnażana się.
Kobieta prawem, nie towarem?
@lagomorph: xD... a jaka to jest normalna stawka? Wiesz, że ty też możesz być deweloperem? Wybuduj najpierw mały domek - sprzedaj go za normalną stawkę, za zysk postaw mały blok - dla samotnych matek, sprzedaj za normalna stawkę, wybuduj niewielkie osiedle i sprzedaj je za normalną stawkę. Dlaczego tego nie zrobisz?
@Krupier No tak, tylko żyć, żreć, srać, umrzeć
@zdrajczyciel: jesteś w stanie normalnie odpowiedzieć?
@zdrajczyciel: mhm, fajny poziom widzę prezentujesz. Czyli wychodzi na to, że @Linnior88 ma 100% racji co do ciebie.
No nic, przynajmniej próbowałem. Jak znajdziesz jajka na kulturalną i dojrzałą rozmowę to śmiało wołaj, chętnie porozmawiam o tym jedynym słusznym sposobie na życie.
@Krupier: Tak. Co najmniej pół świata (a przynajmniej wszystkie bogatsze kraje) zwiedzone, najlepiej w hotelach (co najmniej 4 gwiazdki), każdy zabytek obejrzany na własne oczy + zdjęcia na facebooczka/instagrama. Do tego przeruchane co najmniej tyle lasek co połowa twoich lat (z czego przynajmniej kilka powinno być bardzo atrakcyjnych z dużymi