Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +74
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Idę na grzibki, nie znam się na tym to nigdy nie chodziłem, no za dzieciaka z wujkiem takim co się znal.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.
Moja mama wpoiła mi jakąś panikę przed grzybami, ona ma mykofobie jakas.
No i nie chodziłem bo się nie znam, ale znajomy sprzedał mi protip, jak nie znam jakiegoś grziba to sobie go wrzuce w chat GPT i on mie tego grziba zidentyfikuje i powie czy to borowik czy szatan jakiś.

Powitanie nowego dnia na Babiej Górze to przepiękne doświadczenie, ale warto dobrze się przygotować.
Sprawdź jak to zrobić i cieszyć się tą niezwykłą przygodą!
#podroze #podrozujzwykopem #podrozeplaces2visit #gory #babiagora #wschodslonca #wedrowki
źródło: babia-gora-wschod-slonca
Pobierz2. dobrze rozplanowac czas (2h z parkingu sie idzie przynajmniej)
3. dobrze dobrac pogode
Fakt jedna z ladniejszych gor w malopolsce z pieknym widokiem na tatry, i prosciutki szlak
Byłem na wschodzie słońca na Babiej Górze ze znajomymi w lipcu kilka lat temu. Oczywiście każdy wyposażony w czołówkę, zapasowe baterie odpowiedni zestaw ubrań, naładowany telefon, prowiant i wodę itp. ale ja to wspominam raczej jako trochę bardziej intensywny spacer, a nie jak opisano w artykule jak
Jeśli kogoś nie stać na ubrania '' techniczne' to polecam ubrać klasyczne kalesony na dół a na górę min. 4 warstwy od cienkiej po grubą. Babia jest
@czlowiekbutelka: No Trzech Koron to bym w żadnym razie nie polecał jak ktoś szuka samotności - przecież tam ludzi potrafi być na świcie tyle, że się stoi na schodkach do platformy.