Aktywne Wpisy

Soothsayer +190
Nie mogę się doczekać #l-------------j
źródło: IMG_20250110_180834
Pobierz
Pupypupy +38
No i już wiemy, że Oskarek ma kolejny powód by nie wychodzić z domu. Bo taksówki są drogie a panicz nie będzie jechał autobusem jak plebs. Jak sam napisał, on potrzebuje całkowitego komfortu, żeby zrobić cokolwiek. Jakikolwiek dyskomfort jest niedopuszczalny w jego życiu.
#qew12
#qew12
źródło: 1000015858
PobierzJak dojeżdżasz do kołchozu?
- Taksówkami. 18.4% (107)
- Własnym samochodem. 49.6% (288)
- Komunikacją miejską bo ją uwielbiam 9.0% (52)
- Komunikacją miejską bo muszę, nie jestem dzieckiem 23.1% (134)

Pierwsza w korpo, wcześniej różne spektrum januszexów i turnus w UK.
Takie storki lubię najbardziej. Najlepiej jak wiem, którą linijkę zmienić w poniedziałek o 9, a zmianę dokonuję w piątek po 16 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1) straszna sraczka o poprawność polityczna
2) i o to aby kogoś nie obrazić nawet przez stwierdzenie publiczne że nie ma racji
3) robię od nich kilka razy szybciej i szybciej i dokładniej
4) przez to chuchają na mnie jak na jajko abym
Z tymi raportami. Ta apka od raportów, to kobyła. O tych raportach na serwerze nie wiedział nikt poza mną - tu jestem tym Jankiem.
Ja z kolei nie mogłem się dopytać, po co
Ad 1) Raz jeden facet z działu w USA dokonał zmiany płci. Mieliśmy wtedy oficjalnego maila z informacją jakie jest jego nowe imię oraz zaimki.
Dowiedzieliśmy się, że w jednym dziale zatrudnili typowa lewaczke. Każdy jej unika jak ognia, a po stronie USA traktują ją jak radioaktywny materiał. Najlepiej zero kontaktu, a jak już to każda rozmowa jest nagrywana.
Ten temat to temat rzeka. Poznałem kilku Amerykanów dość dobrze
W jankeskiej firmie bardzo podobnie jak piszesz, jak chciałeś coś poprawić / ulepszyć wykazać inicjatywę to koszmar. 1000 approvali, celowe klody pod nogi. Przypomniało mi się jaki byłem tam #!$%@? cały czas. Były też fajne z 2 osoby z usa architekt i agile coach co też probowali walczyć mimo, że widzieli jak to
Od nowego roku zamierzam szukać na spokojnie czegoś nowego. Czuję, że tu, w tym środowisku i przy tych aplikacjach, dotarłem do top tego co mogłem osiągnąć. Było kilka osób, które pisały dobry kod, nie były architektami, ale na poziomie seniora, one widząc ten folwark szybko uciekały. Także doszło do mnie, że im dłużej tu siedzę, tym więcej
Jednak na razie jakby zobaczyła ten kod tych wspaniałych aplikacji, nad którymi pracuje, to by usunęła folder z własnym modelem.
tak, pierwsze co robi zielonka po zalozeniu konta to zapodaje wpis o toksycznych programistach, a potem w komentarzach dodatkowo pisze o zlodziejach na b2b i przejeciu naszej pracy przez
Teraz mam kolegę który robi dla USA bezpośrednio zdalnie z pl za 220k usd rocznie, ale to akurat farta miał jak wysyłal CV.
Dużo większą szansa na zatrudnienie zdalnie w Europie.