Aktywne Wpisy

Fikster +59
Dzisiaj nie było żadnego grzybiarza, nie wiem z czego się tak cieszą
#psy #psiarze #pokazpsa #smiesznypiesek #pieseczkizprzypadku
#psy #psiarze #pokazpsa #smiesznypiesek #pieseczkizprzypadku
źródło: obraz
Pobierz
Maudee +28
trochę się opanujcie z tym antypsiarstwem, bo ja grzecznie chodzę z moim 8-miesięcznym wheelczurem po mieście (omijam ludzi jak mogę, pies zawsze na smyczy poza miejscami dla niego przeznaczonymi) i tylko w obawie zerkam, czy ktoś ze współspacerujących wygląda na wykopka i czy będzie chciał go otruć
a Bruno chce Wam życzyć tylko miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#psiarze #pokazpsa
a Bruno chce Wam życzyć tylko miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#psiarze #pokazpsa
źródło: milegodnia
Pobierz

Wykop: Kryzys idzie, tysiące CV na jedno miejsce, juniorzy po bootcampach siedzą na ulicy i błagają o jedzenie, AI zabierze wszyskim pracę. Rzeczywistość w pracy: HR przysłało kandydata na interview na seniora, już po wstępnej selekcji (CV, rozmowa z julką z HR). Kod kandydata:
// reset hasfoobar to falsehasFooBar = false;
(nazwa zmiennej zmieniona, bo nie była istotna, ale reszta kodu wklejona dosłownie)
Miał ResetToFalseFactory napisać z interfejsami do tego?
Myślałem, że komentarz to treść zadania. Nie załapałem wpisu.
Co do meritum - pomyśl o tym co się musiało dziać w wcześniejszej firmie skoro kolo zostawia takie komentarze.
Myślałem, że komentarz jest od firmy opa jako treść zadania.
@tos-1_buratino: To już by się pogrążył totalnie. Ale i tak się pogrążył bo tego spaghetti się nie da czytać. Ludzie chyba nie wiedzą że jest coś takiego jak dzielenie kodu na funkcje. :D
@Krolik: widzisz, po pierwsze sam bardzo słabo przedstawiłeś we wpisie o co chodzi, po drugie - kiedyś na rekrutacji czepiali się mnie jak nie dałem komentarza, w moim odczuciu całkowicie zbędnego. Może koleś nauczony doświadczeniem komentuje wszystko, byle się ktoś nie przyczepił.
count. Bez komentarza i nie wiadomo co ona liczy. Trzeba się domyślać z kontekstu kiedy jest zwiększana (a jest zwiększana w kilku miejscach w takiej wielkiej pętli na 30 linii z 5 zagnieżdżeniami, nie jest to trywialny licznik petli).Uwielbiam takich programistów - komentują rzeczy które widać w kodzie, a nie komentują tego co faktycznie nie jest
Na rozmowach często prowadzący jest zakuty swoimi dogmatami używanymi w firmie, więc jak się nie domyślisz jaki code style czy praktyki lubi to twoje inne podejście zostanie uznane za błąd.
Najbardziej to widać jak przesiąka się technologią czy frameworkiem i nie widzi świata poza nim. Jak ktoś ogarnia dostosuje się do zasad od