Aktywne Wpisy
dexter1213 +28
#budowadomu
Mirasy i Miabele, pijcie ze mna kompot, bo nadszedl upragniony dzień( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze pewnie za miesiąc będe miał dość, ale nikt mi nie zabroni się teraz cieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirasy i Miabele, pijcie ze mna kompot, bo nadszedl upragniony dzień( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeszcze pewnie za miesiąc będe miał dość, ale nikt mi nie zabroni się teraz cieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: IMG_9219
Pobierz
Postaram sie od dziś nie palić tego szajsu....oby sie udało, traktowałem to jak uspokajacz, ucieczke przed nerwicą natręctw (╯︵╰,)
#rzucampalenie
#rzucampalenie

#pracait
Mam całkiem śmieszno- straszną sytuację. 4 lata expa, dorwałem pracę w firmie z własnym produktem i wiedziałem, że więcej hajsu na tym etapie nie wyciągnę/ nawet nie szukałem. Odezwała się rekruterka z software hause, później miałem rozmowę techniczną i wypadłem na tyle spoko, że chcieli mnie dla swojego klienta. Musiałem przejść na B2B, ale hajs prawie dwa razy lepszy, także głupio byłoby się nie zdecydować. I teraz okazuje się, że jednak klient mnie nie chce - to nic, że na rozmowie wypadłem super, ale nie mam tyle lat expa ile oni chcieli. Przez cały miesiąc praktycznie tylko się uczę, software hause zapewnia mnie, że coś mi znajdą, ale pewnie max 3 miesiące i wypad. Nie mam doświadczenia na B2B, ale serio taki wielki biznes tak niepoważnie się zachowuje? Boję się, że jak tu jednak nie wypali to nie znajdę nawet oferty z poprzednią stawką.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Trzeba niestety uwzględnić to ryzyko zarabiając często niewspółmiernie dużo do posiadanego stażu i umiejętności.
Mało ludzi też zapomina, że nawet będąc w kontraktorni, jak skończy się twój aktualny projekt to do następnego klient będzie cię rekrutował tak samo jak byle czesia z ulicy.
Także warto zawsze interesować się głównie tym do jakiego projektu się idzie a nie tylko do jakiej kontraktorni
─────────────────────
Kontaktowania -> bardzo dobre pieniądze ale duża niestabilność i losowość. Czasami pracujesz kilka miesięcy, czasami rok, czasami kilka lat ale nie znasz dnia ani godziny. I trzeba się do każdego klienta ponownie rekrutować.
Teraz była taka sytuacja że klient nie chciał jednego ziomka to popracował miesiąc u klienta, miesiąc nad projektem wewnętrznym,
Ani ta sytuacja śmieszna ani straszna. Ot norma na b2b.
─────────────────────
─────────────────────
Ja bym na twoim miejscu szukał pracy
@mirko_anonim: ale jesteś pewny że ci zapłacą? Masz w umowie że masz płatne bez commitów? Bo 99% ofert na B2B zawiera bezpłatną ławkę - czyli wpisują
@Cachorro Na UoP jest większa stabilność? Firma nie może od tak zwolnić?