Wpis z mikrobloga

@Pani_Natalia
Program się praktycznie kończy a Ty dopiero pytasz czy to dobra oferta. Obywatele odprowadzający podatki dołożą Ci w ciągu 10 lat około 250 tysięcy do kredytu. W sumie wiesz co? To jest chu..wa oferta.
  • Odpowiedz
@Pani_Natalia
Jeżeli możesz to składaj według mnie jak najszybciej. Dobry doradca i powinieneś zdarzyć tylko że musisz mieć wybraną nieruchomość już. Najniższy próg wejścia ma mBank i Aliorbank z tym że mBank potrafi wydać decyzję nieraz w tydzień czasu. średni okres u nich to 2 tygodnie więc expresowy czas. i wtedy jak masz decyzję pozytywną do podpisania z terminem to możesz trochę naciągnąć i poczekać aż inny bank się zgodzi a
  • Odpowiedz
@Pani_Natalia: pamiętaj że banki wyliczają zdolność kredytową na podstawie twoich wpływów na konto, więc z tą zdolnością może być różnie (PEKAO patrzy na 12 ostatnich miesięcy i wlicza w to premie, Alior na 6 miesięcy a mBank na 3 miesiące - do innych nie składałam, to ciężko mi powiedzieć). mBank daje odpowiedź w 2 tygodnie, a w Aliorze i PEKAO czekałam 2 miesiące (odpowiedzi dostałam dopiero ostatnio). Podobno Velo bank
  • Odpowiedz
@karokrakow
A odnośnie terminów ile czekałaś? Czekam na Aliorbank już prawie 1.5 miesiąca i przez ostatnie dwa dni pobrali o mnie BIK dzień po dniu a wcześniej jeszcze 24 października więc nie wiem na co się nastawiać...
  • Odpowiedz
@mikelvo
Składałam wniosek w okolicy 18 września, ale tam jeszcze miałam małe zamieszanie z papierami które się przeciągnęło przez tydzień, bo byłam na urlopie. 31 października poprosili mnie dosłanie potwierdzenia posiadania środków na wkład własny, co zrobiłam od razu, ale ze na screenie nie było widać daty, to musiałam dosyłać screena z datą na kompie i oficjalnie mi wydłużyli termin rozpatrzenia wniosku do 23 listopada, ale decyzję dostałam 7 listopada.

Ogólnie
  • Odpowiedz