Aktywne Wpisy
cmhqwidget +95
Odwrotna Familiada Sezon 2 cz. 5
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Zostaw plusika i wyślij linka do Odwrotnej do 10 znajomych albo zostaniesz w piwnicy przez kolejnych 10 lat.
W poprzednim odcinku
Nagroda publiczności dla @KarmelkowyKucyk za pytanie:
Jaka niepełnosprawność intelektualna, wymagana jest do pracy, jako moderator na wykopie?
Prawidłowe pytanie:
Kategorie wagowe w boksie
Wygrał/a: @Hatsune_Kitku
"kategorie wagowe
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzedniej grze, będą eliminowane
Zostaw plusika i wyślij linka do Odwrotnej do 10 znajomych albo zostaniesz w piwnicy przez kolejnych 10 lat.
W poprzednim odcinku
Nagroda publiczności dla @KarmelkowyKucyk za pytanie:
Jaka niepełnosprawność intelektualna, wymagana jest do pracy, jako moderator na wykopie?
Prawidłowe pytanie:
Kategorie wagowe w boksie
Wygrał/a: @Hatsune_Kitku
"kategorie wagowe
Mefedronka +116
Chciałam Wam podziękować za to, że uswiadomiliscie mnie, że jestem gruba. Od dawna nie mam w domu lustra ani wagi, więc ciężko (hehe) było mi to stwierdzić. Na szczęście teraz już wiem i mogę coś z tym zrobić. Zacznę od długich spacerów i wyeliminuję z diety białe pieczywo. Nie wiem, co bym bez Was zrobiła, jesteście super!!! Życzę smacznej kawusi i miłego dzionka dla wszystkich Was. #pokazmorde #rozowypasek #chudnijzwykopem
Pod tymi postami często lądują komentarze, że dzięki temu ma się więcej energii, lepsze samopoczucie itp.
Zastanawia mnie tylko ile te osoby piją albo piły żeby uzyskać takie efekty po odstawieniu.
Ja alkohol piję niezbyt regularnie, czasami jedno piwo dziennie, co wg niektórych tutaj to już alkoholizm xD czasami przez tydzień czy dwa nic. Na imprezach trochę więcej, ale nigdy do zgonu.
Ostatnio po powrocie z wakacji zrobiłem sobie eksperyment i przez miesiąc nie piłem żadnego alkoholu. Wiecie jakie były efekty tego? Absolutnie żadne, spałem tak jak do tej pory, jadłem jak jadłem, czułem się dokładnie tak samo, czyli dobrze.
#pijzwykopem #alkoholizm #alkohol #kiciochpyta
A fakt jest taki, że jak zaczynasz się już tak sprawdzać "ile wytrzymasz bez alko" to wiedz, że już stoisz jedną nogą nad przepaścią ( ͡º ͜ʖ͡º)
@WybuchowyCzajnik: No to jest dość zdrowe podejście, użycie z umiarem. Ale dla wielu wyrobników 4 albo więcej piwa dziennie to jest codzienność. To już jest ilość która obciąża organizm znacznie
Ta przerwa nie była po to żeby komuś coś udowodnić, nie było na zasadzie zaparcia się żeby wytrzymać jak najwięcej.
Mogę szczerze powiedzieć że na pewno nigdy nie odstawie alkoholu całkowicie bo ma on swoje plusy w aspekcie socjalnym.
Czy to oznaka alkoholizmu? Względem jakiejś regułki z internetu pewnie tak. Czy w prawdziwym życiu
@WybuchowyCzajnik: Tez mnie to zastanawia :)
Od ladnych nastu lat pije z 6-10 piw dziennie. 2 lata temu mialem motywacje zeby przestac. I przestalem z dnia na dzien. Myslalem ze organizm sie zbuntuje ale nic takiego sie nie stalo.
Motywacja ustapila po 3 miesiacach (3 miesiace zero alko) no to czemu nie wrocic do zabawy? :PP
Momentem przestawienia wajchy na "alkohol kieruje moim życiem". Symptomy, które przez to rozumiem:
- układasz sobie dzień pod to żeby się napić
- myślisz od rana o tym, że się napijesz i o której
- wkvrwiłbyś się gdyby coś popsuło twoje plany napicia się
- musisz udowadniać sobie, że możesz nie pić a tak naprawdę odliczasz dni do następnego napicia się w
@WybuchowyCzajnik: Pytanie ile np. trwa taki ciąg. Jedno piwo dziennie to niewiele ale jak pijesz jedno piwo codziennie przez dajmy nato nawet 4 dni to szczerze mówiąc wpływ na zdrowie będzie spory. Po prostu jeszcze tego nie widzisz
@WybuchowyCzajnik: #!$%@? cug dwa tygodnie gdzie pijany chodzisz spać i się budzisz to zrozumiesz xD
@WybuchowyCzajnik: #!$%@? cug dwa tygodnie gdzie pijany chodzisz spać i się budzisz to zrozumiesz xD
Moze na podobnej zasadzie u innych to dziala.
Ale zdarzalo mi sie pic male ilosci aby walczyc z zmeczeniem po calym dniu np. pracy fizycznej jak mialem cos jeszcze zrobic lub aby przeszly nudnosci i zebym mogl zjesc po duzym
Co do organizmu, nigdy nie