Aktywne Wpisy
duzy_krotki +863
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +165
Tym razem zestaw podszedł mi "tak średnio", ale to nic! Zostawiłem sobie na wszelki wypadek robotę na ostatni dzień! XDD
Mój zestaw to:
1. Zrób ozdobę halloweenową techniką makramy (dynia, nietoperz, duch, itp.).
2. Przygotuj obraz lub kolaż, który przedstawia to, co sprawia, że czujesz się szczęśliwy/a.
3. Zostań weganinem na jeden dzień - dotyczy to również napojów. Podziel się opinią na temat smaku i swoich odczuć. Jeśli jesteś weganką/weganinem - spróbuj po prostu czegoś wegańskiego, czego nigdy wcześniej nie jadłaś/eś.
Zdecydowałem się wybrać punkt drugi, jako że z makramami mi nie po drodze, a #weganizm to pójście na łatwiznę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sprawa wygląda tak, że nigdy w życiu nie zajmowałem się rysunkiem ani malarstwem. Skończyłem co prawda specjalizację 'grafika komputerowa', jednak nigdy nie byłem artystyczną duszą. Nigdy też nie rysowałem więcej niż tego ode mnie wymagano gdzieś w szkole podstawowej. Pomyślałem więc, że to świetna okazja, aby na poważniej wypróbować tablet graficzny, który dostałem od mojego różowego (。◕‿‿◕。)
Ściągnąłem Kritę, machnąłem szkic, pomalowałem brushem, który przypominał farby... efekt finalny widzicie sami. Moje szczęście.
Co sprawia, że jestem szczęśliwy? Spokój. Momenty, w których wszystko się układa, świat niczego ode nas nie wymaga, jesteśmy z partnerką zdrowi, wyspani, w pracy nic się nie pali, nikt się nie spieszy, w rodzinie nikomu nic nie jest; kiedy #koteknasa jest miła i zdrowa. Są momenty, gdy przyszłość wydaje się nieskomplikowana. Kiedy wydaje mi się, że moje plany mogą się spełnić, kiedy już prawie to wszystko mam.
Chciałbym żyć w stabilnym państwie, mając stabilną pracę. W końcu żyć w pełni i spełniać Jej, swoje, nasze marzenia...
Życzę tego i Wam, kochane Mirasy i Mirabelki. Jesienny czas to dobry moment na rewizję swoich planów. Nie stójcie w miejscu, pa (。◕‿‿◕。)
#digitalpainting