Wpis z mikrobloga

@Mintaa Masz nawet problem ze zrozumieniem obrazka ktory wkleiles. Zaznaczone masz odleglosci. Zobacz w jakiej odleglosci zjezdza pojazd przed pojazd poprzedzajacy w 1 przypadku. A teraz sobie policz odleglosc poniedzy OP a tirem ktorego wyprzedzil jako ostatni. Roznice miedzy pojazdami przyjmij 30 km/h. Szkoda strzepic morde. Jezdzijcie dalej jak #!$%@? a pozniej placzcie w internecie
Ale nie o tym jest ten film.

Film jest o tym, że debil w Astrze wyebał mu się przed nos, wyprzedzając prawym pasem i ryzykując groźnym wypadkiem.

@who_cares2: a op przyspieszał widząc że go ktoś debilnie wyprzedza, a widząc jak jedzie przez resztę filmu, to OP jest kimś kto tworzy problem na drodze. Jak można specjalnie przyspieszać w takiej sytuacji? Jedzie lewym #!$%@? wie po co, ale wyprzedzić też się nie
poruszasz się w 100 proc prawidłowo.

@tobtp: jak chcesz utrudniać wszystkim w okół życie i stwarzać niebezpieczne sytuacje na drodze to tak, wtedy op porusza się w 100% prawidłowo.
@tobtp: Spowodował, przyspieszał kiedy ktoś inny go wyprzedzał z prawej i przez to prawie był dzwon. Już pomijając to że #!$%@? wie po co jechał lewym, ale dla was to w pełni normalne zachowanie XD
@CREATE_USER: ha ha, już miałeś tutaj tłumaczone, że wyprzedzał tira. I nie wiem skąd wywnioskowałes że przyspieszał, kamerka pokazała minimalny wzrost w zakresie niepewności pomiarowych .

Jeździj przepisowo, trzymaj odległości, nie poganiaj innych to nikt ci nie będzie blokował pasa. Proste.
@CREATE_USER: Gdzie Ty tam widzisz, że przyspieszam to nie wiem. Jeżeli mówisz o tych 6km/h więcej wskazanych przez kamerkę, to chyba jesteś niepoważny i nie zdajesz sobie sprawy, że te wskazania mogą mieć spory błąd pomiarowy lub być przesunięte w czasie.
Poza tym wyprzedzałem pojazdy z prawego pasa, to w końcu mam jechać szybciej, czy wolniej tym lewym pasem.

Przed wrzuceniem tego filmu nawet mi do głowy nie przyszło, że ktoś
@droptable Najsmutniejsze w tym jest to ze nie widzisz swojej winy. Blad pomiarowy oczywscie mogl byc, tylko zupelnie przypadkiem pokazal ze przyspieszyles a nie zwolniles. Przesuniete w czasie? Po prostu zauwazyles ze wyprzedza cie z prawej strony, a ze takim gruchotem jak ta astra troche to zajmuje, to nawet ty sie zorietnowales. A co by by bylo gdyby on sie nie zmiescil? Skonczyl bys na barierkach ty i on a moze ktos
@Zulf: Tu są sami winni. Ten w Astrze także, bo przekroczył dozwoloną prędkość.

Kolejna sprawa jest taka, ze jak ktos jedzie za toba przez iles kilomterow bo sie scigasz z tirami lewym pasym to w koncu puszczaja nerwy niektorym i dochodzi do niebezpiecznych stuacji na drogach.

Jeśli ktoś ma problemy z nerwami to nie powinien siadać za kierownicą. Więcej luzu, mniej spiny.
@Zulf chłopie co Ty p********? Widać, że w chrupkach prawko znalazłeś. 1. Autor filmu jedzie lewym pasem przed samochodem trzymając bezpieczną odległość. 2. Jedzie szybciej niż pas prawy. Więc ma prawo jechać lewym. 3. Jedzie przepisowo. 4. Gościu z astry nie ma prawa w ogóle takiego manewru wykonywać w tej sytuacji bo nie trzyma odpowiedniej odległości za busem jak i przed autorem filmu. Jak uważasz inaczej to idź na lekcje nauki jazdy,
@Zulf: poszerzalem swoje katerogie prawka w UK i wlasnie raz nie zdalem bo za szybko zmienilem pas po wyprzedzaniu ciezarowki podczas mżawki. prawnie tam rozroznia sie braking distance i stopping distance za brak zachowania ktorego dostaje sie mandaty przy niewlascim dystansie.

obaczaj sobie np to hhttps://www.highwaycodeuk.co.uk/answers/what-is-the-stopping-and-braking-distance-of-a-car/ w dobra pogode przy uwaznym kierowcy auta osobowego jadacego 110kmh (70mph limit w UK) ten dystans uznaje sie za 96m, dla ciezarowki to ponad