✨️ Obserwuj #mirkoanonim Prośba o poradę prawną. Parę dni temu skradziono mi rower i zniszczono klamkę od auta w garażu podziemnym. Jest monitoring, ale sprawca zakrył twarz i nie zostawił śladów biologicznych, więc zapewne policja nic nie zrobi. Ale na kamerach widać, że wchodzi przez klatkę, w której jest domofon. 2 minuty zajęło mi znalezienie w necie domyślnego kodu do tego modelu domofonu. Czyli administracja nie zmieniła go od nowości.
I tu moje pytanie: czy w takim wypadku mogę uzyskać jakieś zadośćuczynienie od administracji? No bo chyba zaniedbała bezpieczeństwo nie zmieniając tego kodu?
Zwykła kawa rozpuszczalna Jacobs 200g kosztuje już 42 zł. Nie tak dawno taka kawa kosztowała max 20 zl. Przecież to się w głowie nie mieści. Za niewiele więcej można kupić dobrej jakości kawę do ekspresu. Jak żyć w tym kraju z dykty i kartonu? #inflacja #pieniadze #ceny
Prośba o poradę prawną.
Parę dni temu skradziono mi rower i zniszczono klamkę od auta w garażu podziemnym. Jest monitoring, ale sprawca zakrył twarz i nie zostawił śladów biologicznych, więc zapewne policja nic nie zrobi. Ale na kamerach widać, że wchodzi przez klatkę, w której jest domofon.
2 minuty zajęło mi znalezienie w necie domyślnego kodu do tego modelu domofonu. Czyli administracja nie zmieniła go od nowości.
I tu moje pytanie: czy w takim wypadku mogę uzyskać jakieś zadośćuczynienie od administracji? No bo chyba zaniedbała bezpieczeństwo nie zmieniając tego kodu?
#pytanie #pytaniedoeksperta #prawo #prawnik #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim