Aktywne Wpisy
owocliczi +310
Pięść mi się zaciska widząc ten cwaniacki ryj namawiający ludzi na rzucenie pracy. Złamie życiorysy setki osób, które nie dość że się zadłuża to staną się pośmiewiskiem na tym tagu. To najbardziej toksyczny twór jaki powstał w internecie - mam nadzieję że jeszcze trochę i cały ten pseudobiznes skończy się banem na społecznościowkach a kolejne odnogi ośmiornicy ucinane stosowną ustawą.
Frajerzyzmlm to nie tylko kopalnia beki ale też walka z czystym s------------m.
Frajerzyzmlm to nie tylko kopalnia beki ale też walka z czystym s------------m.
szynall +802
#tvpis
Podobne kłamstwo jest z bezrobociem, TVP/PiS lansują 15%, ale gdy PO oddawało władzę to spadało ono i wynosiło 9%, teraz z 5% jest, więc zasługa ich raczej żadna. Mają jedynie farta bo przez sytuację demograficzną brakuje ludzi do pracy i stąd niskie bezrobocie.
Bo w 2022 luka w VAT wzrosła, to jak to mieli w publicznej i rzetelnej telewizji pokazać?
Btw, zapytaj kolegów z Nowogrodzkiej jak tam ze ściągalnością tego zaległego
Nieprawdopodobnie sprany mózg.
A gdzie ja Ci napisałem, że PiS im blokował wprowadzenie tych rozwiązań? Przecież wprost napisałem, że PO miało przez cały okres rządów z tym ogromny problem i nie mieli na to żadnego pomysłu, na pomysł wpadli pod koniec swoich rządów, a śmietankę za to zdążył spić już PiS.
No nie wiem kto ma tu ma
@Furox: Mieli problem i nie mieli rozwiązań. Ich wdrożenie JPK PiS zmienił z dobrowolnego na inny system, już obowiązkowy. Za faktury na
@TheDziobaker: To dlaczego nie osiągnięto tych 5% w 2016 roku? Może dlatego, że PO za to nie odpowiada. Niektórzy nie potrafią przyjąć do wiadomości rzeczywistości bijącej z danych na jakie patrzą (lub jakie ignorują).
a co to za reforma, która zaczęła działać w 2017 gdy widać najbardziej wyraźny wzrost wpływów z VAT?
To jest zasługa lepszej ściągalności
Przypominam, że to za pierwszych rządów PiS bezrobocie sięgnęło 18%, gdzie za PO wynosiło w szczycie 14.4%, jak już tak się tym fiksujemy.
Z resztą gadanie o tym jak to PiS bardzo dobrze uczynił w
@Furox: nieprawdą to jest, niż
Nie został, bo dalej jest deficyt pracowników także tam gdzie są imigranici. Dodatkowo imigranci jeśli wypełniają luki po niżu, to wypełnieją je w miejscach, gdzie Polacy i tak nie chcieli i nie chcą
@Furox: Ale nie 15 czy 20% do cholery. 5% maks. Dwucyfrowe bezrobocie to jest społeczny problem. Miliony ludzi wyjechały z Polski. Czechy ze stabilniejszą sytuacją ominęła wielka emigracja. Młodzi wyjadą a potem zdziwienie, że nie ma komu dzieci rodzić.