Wpis z mikrobloga

Ty, no #!$%@?, skala problemu identyczna

https://www.statista.com/statistics/670978/number-of-people-killed-by-firearms/

https://www.statista.com/statistics/249803/number-of-homicides-by-firearm-in-the-united-states/

@Leniek: po pierwsze, porównujesz liczby absolutne dla krajów o populacji 5.4 mln oraz 331 mln. Po drugie, powinieneś porównywać liczby morderstw całościowo oraz z rozbiciem na narzędzie.

Jeśli broń palna jest trudno dostępna, to oczywiste, że większy udział będą miały morderstwa za pomocą noży, łomów, pogrzebaczy i innych, a takich na powyższych wykresach nie ma. Nie mówiąc już nawet o rzeczach typu struktura
Tak, bo to wina dostepu do broni.

@onucoutkajpysk: sam sobie odpowiadasz na własne #!$%@?, które generujesz przez cały dzień. Prawakopiteki czy inne nacjołachy szczególnie w polsce czy w innej albanii lubią sobie pokrzyczeć na temat ogólnego dostępu do broni najczęściej stając w obronie karabinów porozkładanych w amerykańskich walmartach zaraz obok żarcia dla psa i mleka w proszku, braki w edukacji szczególnie u nacjololo łysych zjebów sprawiają jednak, że biorą pod uwagę
zawsze możesz dostać z mocnej procy i efekt będzie taki sam

@Smonk_Da_Wead: Komentarz level wykopek. Mocna proca to to samo co karabin szturmowy. Z kim ja tu kurla siedze...

Norwegia ma bardzo lewackie podejście do wolności osobistej ( czyli jej nie ma) i broń jest baaaardzo ciężko zdobyć. A jednak Brevik zrobił co zrobił bez problemu.

@onucoutkajpysk: wiesz co to cheryy picking? Ile masowych strzelanin bylo w USA a
Pobierz empee - >zawsze możesz dostać z mocnej procy i efekt będzie taki sam

@SmonkDaWead: K...
źródło: 311603_600x315
@onucoutkajpysk: Inna jest struktura społeczna w USA, a inna w Norwegii, Polsce, Szwajcarii czy innych krajach. W każdym z tych państw dostęp do broni jest dostosowany do potrzeb odpowiednio, w Polsce jednak edukacja w kierunku obsługi broni i samoobrony mogłaby być głębsza, bo przysposobienie obronne w liceum czy technikum to za mało. W Polsce dostęp do broni jest, w każdej chwili możesz sobie wyrobić pozwolenie, o ile jesteś niekarany.

Ty mówisz
większy udział będą miały morderstwa za pomocą noży, łomów, pogrzebaczy i innych

@BennyLava: Czy możesz mi wskazać przykład masowego mordu dokonanego nożem, łomem lub pogrzebaczem?

62 razy więcej ludności, a średnio 5000 razy więcej przypadków.
GDYBYŚMY TYLKO MOGLI ZNALEZC PRZYCZYNĘ

Obstawiam że mogę znaleźć w USA więcej przypadków agresji z bronią w ciągu miesiąca niż w Norwegii w ciągu dekady.

I to nie ja sobie wybrałem jako przykład do porównania Norwegię
że pracujesz dla jakiegoś rządu bo takich jak ty widziałem na reddicie jak kręcono covidową propagandę, spokojnie po takich jak ty też przyjdziemy z procą czy bez ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Smonk_Da_Wead: Niezle masz w glowie narobione

Ale juz rozumiem dlaczego tobie nikt nie chce dac niczego wiecej niz procy do reki xd

A przelewy ida od samego Sorosa, nie od rzadow.