Wpis z mikrobloga

Ma ktoś jeszcze problem z dostarczeniem przesyłki Quest 3 128GB przez Meta?
Albo ktoś zna sposób jak temu zaradzić?
Przesyłka miała przyjść 11.10.2023 bo kupowałem od razu w pre-orderze, ale chyba gdzieś ją zgubili :v Pisałem do supportu to obiecywali odpisać co się dzieje z moją przesyłką po 24-48 godzinach. Minął tydzień i zero odzewu. UPS tylko oznaczył moją przesyłkę i później otworzył śledztwo. Ktoś wie ile może potrwać, albo czy w ogóle się rozwiąże?
Znalazłem też dwóch innych Polaków co posiadają identyczny problem. Skąd to złe nastawienie Mety do Polski.
Wrzuciłem też post na Reddit, żeby szukać wskazówek -> https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/17ellrd/frustrated_with_metas_shipment_quest_3_128gb_to/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
Jeśli ktoś ma podobny problem to może się dołączyć i opowiedzieć swoją historię z przesyłką:)
#meta #quest3 #quest2 #facebook
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MatiVR a ja narzekałem że przyszło 13 zamiast 11.10 xd u mnie 36h przeleżało w magazynie UPS. Atakuj ich codziennie aż dla świętego spokoju wyślą kolejne.
  • Odpowiedz
  • 0
@sayanek: a kogo atakować? Metę czy UPS? Bo właśnie Meta odpowiada tylko botami to raczej ich to nie rusza. UPS mówił, że przesyłka do nich nie dotarła a teraz "szukają" po magazynach
  • Odpowiedz
@MatiVR: A co mówi nr zamówienia? że odebrali czy że dopiero zamówienie złożone u nich?

Ja bym Metę atakował to u nich kupowałeś, niech wyślą kolejne a tamte sobie cofną.
  • Odpowiedz
  • 0
@sayanek: Jest na Meta.com status "Wysłano". Walnąć jakiś ticket czy zwrot od razu? Ludzie z podobnym problemem jak ja podobno nie mogli dostać zwrotu bo przesyłka jeszcze nie dostała doręczona
  • Odpowiedz
@MatiVR: nie patrz co jest na meta, tylko po numerze przesyłki na stronie UPS w śledzeniu przesyłek. Na stronie meta wysłano jest od momentu jak złożą zamówienie na wysyłkę.
  • Odpowiedz
@MatiVR: Jeśli płaciłeś kartą to ja bym zrobił charge back, ale to potrwa i zamówił kolejne. Jak do nich napisałem zgłoszenie (potrzebowałem fakturę kupna za Quest2 jak sprzedawałem) to następnego dnia mi odpisali.
  • Odpowiedz