Aktywne Wpisy
kropla_bez_kitu_benc +526
Rzuciłem okiem na życiorys Ursuli von der Leyen - studia medyczne, studia ekonomiczne na London School of Economics, jej mąż wykładał na Standford itd. A po drugiej stronie waląca populizmy, manipulująca i #!$%@?ąca palcem osiedlowa patusiara Ewka xDD I jeszcze idiotom z konfederacji się to podoba, trzymajcie mnie XD
#konfederacja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #polska #ue #neuropa #4konserwy #polityka
#konfederacja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #polska #ue #neuropa #4konserwy #polityka
libertacus +46
Nowa wersja znanego chyba scamu.
Opis próby oszustwa:
1. Otrzymałem telefon od osoby podającej się za pracownicę banku, w którym moja firma ma konto.
2. Oszustka (ze lekkim wschodnim akcentem) twierdziła, że wykryto próbę włamania na moje konto firmowe i nieautoryzowaną transakcję na kwotę 2600 PLN.
Opis próby oszustwa:
1. Otrzymałem telefon od osoby podającej się za pracownicę banku, w którym moja firma ma konto.
2. Oszustka (ze lekkim wschodnim akcentem) twierdziła, że wykryto próbę włamania na moje konto firmowe i nieautoryzowaną transakcję na kwotę 2600 PLN.
Katoliccy fanatycy zawsze mają wyjście: po prostu nie robić sobie aborcji xD bo to nie tak, że biegają lewackie bojówki i ładują baby w ciąży na nosze siłą. Chociaż tvpis mógł to wam tak przedstawić.
#aborcja #wybory
Większość aborcji na życzenie to zwykła pixa poronna. Mało która jest 'zabiegowa'. Jeżeli już to zwykle jest to pozna aborcja bo płód chory. I nie mam nic przeciwko by zabiegowa aborcja była tylko prywatnie za 2000 czy ile by to tam wycenili.
To ja zapytam - jeśli to był kompromis - to między jakimi stronami? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo na pewno jedną ze stron nie były kobiety, które protestują 3 dekady, od samego początku.
Najprostszy sposób to skopiowanie prawa z zachodu lub czech, a prawacy zajmijcie się swoimi rodzinami i jak nie chcecie, to nie róbcie aborcji, ale innym nie zabraniajcie. Pozostawcie decyzje osobom zainteresowanym, żeby mieli narzędzia na rozwiązanie swoich osobistych (a często rodzinnych) dramatów.
@niebadzogrem: co #!$%@?????? szkoda, ze cie matka nie zabortowala w 9 miesiacu
Należy też zadbać o prawa ojców w pierwszej kolejności.
@Furiat: Moim zdaniem tu jest sprzeczność. Bo jednocześnie mówisz, że łatwo określić a jednocześnie podajesz warunek, który daje masę różnych wyników, bo jest subiektywny i ilu ludzi, tyle będzie poglądów na to co jest a co nie jest (i jak bardzo) patologiczne. A przecież te rzeczy musisz ustalić w prawie, czyli musi być jakiś konsensus.
Do dziecka jasne, do płodu niezbyt. Płód jest defacto pasożytem, na ciele kobiety. To ona będzie mieć #!$%@? organizm, nie mężczyzna. Więc dopóki nie ma sposobu, żeby przenieść to do sztucznego inkubatora, ciała mężczyzny, który by
@Antorus: Wróćmy do kompromisu aborcyjnego i po sprawie.