Aktywne Wpisy
dom_perignon +626
Kadet20 +138
Nie jestem pierwszy który to powie, ale no nie czaję fenomenu tej piosenkarki. Jest gwiazdą, niektóre jej piosenki nawet są spoko (ale nie te z radia bo są przeruchane do porzygu) i fajnie się ich słucha, ale żeby aż taaak?
Pytam serio, bez ofensywy, wielu się ze mną nie zgodzi i powie że pierdziele głupoty, ale takie moje odczucia.
Dla mnie jedna z wielu znanych piosenkarek, która robi znaną i popularną muzykę
Pytam serio, bez ofensywy, wielu się ze mną nie zgodzi i powie że pierdziele głupoty, ale takie moje odczucia.
Dla mnie jedna z wielu znanych piosenkarek, która robi znaną i popularną muzykę
Katoliccy fanatycy zawsze mają wyjście: po prostu nie robić sobie aborcji xD bo to nie tak, że biegają lewackie bojówki i ładują baby w ciąży na nosze siłą. Chociaż tvpis mógł to wam tak przedstawić.
#aborcja #wybory
Lewica nie chce referendum bo wie, że je #!$%@? i tyle.
@Idaho59: ostatnio #!$%@? na bezsensowne referendum. Referendum ws aborcji to najlepsza możliwa opcja, wyeliminuje podziały między KO a 3D. Vox populi, vox dei i nikt się nie #!$%@?
Aborcja na życzenie - pierwsza bezpłatna, każda kolejna płatna normalnie (każdy człowiek popełnia błędy, raz się może zdarzyć - jeśli ktoś potrzebuje więcej niż jeden aborcji na życzenie to niech płaci i przemyśli swoje zachowanie bo coś jest ewidentnie nie tak)
Do tego aborcja prawna dla mężczyzn - bo w końcu mamy równouprawnienie, prawda? ( ͡° ͜ʖ
Matka może się zrzec dziecka po porodzie i nie ma konsekwencji, ojciec musi utrzymywać.
Matka może zrobić aborcję i ojcu nic do tego bo inaczej matka musiałaby być pociągnięta do współutrzymywania dziecka.
@PanPeno: no nie zmienia, ale daje podstawy do dalszych kroków, np. zmiany orzecznictwa? Nie wiem, nie jestem prawnikiem xD
Piękne, proste, BLISKIE OPTYMALNEGO, rozwiązanie.
- wciąż spora część odpowiedzialności spoczywa na rodzicach,
- wady płodu, gwałt, zagrożenie życia matki - sprawa jest prosta,
- brak zgody na bezmózgie ruchanie się jak popadnie i "ojojoj, wpadłem, szkoda mi było na wazektomię/gumki/tabletki/spiralkę/walnąć w dupkę tym razem",
- brak walki z wiatrakami i problemami, które sami sobie tworzymy, klasyka lewego człowieka - no bo dlaczego 12. tydzień? A nie po 13, 14, albo 15, 4 godzinach, 21 sekundach i 37 milisekundach? Wektorowo - na maksa - to dlaczego nie do samego końca (DOUBT jako wcześniak,
@Antorus: To zupełne niezrozumienie, dlaczego ktoś jest przeciwnikiem aborcji. Tu nie chodzi o to, żeby ktoś inny nie robił czegoś niemoralnego (nawet jeśli mnie to nie dotyczy).
@ImienioslawNazwiskowski: Trybunał Konstytucyjny Julii Przyłębskiej został powołany niekonstytucyjnie, więc jego orzeczenia również nie są wiążące, przypominam że o to właśnie chodziło KODziarzom krzyczączym kon-sty-tuc-ja - o to że TK jest sejmowym psem na telefon po roszadach