Wpis z mikrobloga

Afera wizowa, którą można nazwać NAJWIĘKSZĄ AFERĄ III RP

@gandalf_rzulty: oczywiście, że największa, bo powszechnie uznawane państwo, ba członek NATO i UE zajmował się legalizowaniem przemytu ludzi. To jest dosłownie poziom afrykańskiego dyktatora który za szmal rozdawał paszporty dyplomatyczne.
  • Odpowiedz
@hansschrodinger: Do tego czasu może dojść do wielu "przypadkowych" pożarów archiwów. A poza tym już teraz Duda będzie jak najdłużej opóźniał powołanie nowego rządu by kupić czas pisowcom na zacieranie śladów, przypuszcza się, że tak naprawdę nowy rząd uformuje się dopiero w grudniu.
  • Odpowiedz
@hansschrodinger: Miejmy nadzieję, że jest jak mówi. Chociaż jednej adwokat czy ginekolog CBA wleciało bez pozwolenia i zarekwirowało laptop. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale PiS objął swoimi mackami wszelkie instytucje państwowe i myślę, że oczyszczenie z tego raka naszego kraju potrwa wiele lat, nie wiem czy jedna kadencja opozycji wystarczy.

Teraz różne mendy pisowskie będą jak w Harrym Potterze tłumaczyć się, że byli pod klątwą Imperiusa tzn pod klątwą
  • Odpowiedz
@gandalf_rzulty nie będzie bronił swoich, jeśli będą mocne dowody (rzeczowe dokumenty, nagrania itp). Duda nie jest zbyt sprytny, ale gdzieś w ostatniej szarej komórce nadal ma przebłyski sprawy ułaskawienia Kamińskiego i Wąsika, a ona przyniosła naprawdę wiele pytań i falę krytyki dla prezydenta
  • Odpowiedz