Aktywne Wpisy

120_Dni_Sodomy +12
sracie przed pracą w domu czy w pracy?

xfre +6
Muszę zredukować stanowisko :/ Okazało się, że ukrainiec będący pod moim dyktatem w #korpo to ruski jest co zdobył paszport nielegalnie. Firma jak ogólnie sprzyjająca ruskim, ale zezwoliła na wypowiedzenie mu UoP. Tak więc dziś o 16:00 otrzyma ode mnie fizyczne wypowiedzenie. Co z nim dalej nie wiem...
Problem w tym, że typ jest dobrym pracownikiem. Jedyna wada to, że nie ma szacunku ogólnie do kobiet i to widać w relacjach biurowych...
Problem w tym, że typ jest dobrym pracownikiem. Jedyna wada to, że nie ma szacunku ogólnie do kobiet i to widać w relacjach biurowych...

Teraz clue, szukam sposobu, aby mój backend, który będzie stał na jakimś serverze robił coś takiego.
Użytkownik Ja (albo dowolny pracownik) klikam guzik w vue, który wysyła "komendę", żeby zczytano błędy z urządzeniami. Mój server to przetwarza w ten sposób, że on to zapytanie potrafi zrealizować po stronie klienta, czyli użytkownika, a nie na serverze (który nie ma takiego urządzenia podłączonego).
W ten sposób jedyne co mi przychodzi do głowy to nie używanie żadnego servera tylko hostowanie tego backendu na komputerze każdego pracownika, po prostu byłby uruchamiany ze startem systemu. Frontend byłby hostowany, a api po prostu szłoby po localhoście.
Słyszałem, że jest coś takiego jak RPC, ale powiem szczerze nie znalazłem tam nic co by mi pomogło, dlatego pytam was mireczki. W razie pytań pytajcie, postaram się dopowiedzieć pewne rzeczy.
A na reszte to rozne opcje sa, wiec to juz jak wolisz