Wpis z mikrobloga

@SendMeAnAngel: Zawinił też Mentzen, ktory kompromitował sie podczas wywiadów, mówił ''nie pamietam'', ''nie wiem'' w co trzecim pytaniu. Wtedy upadł mit jego merytorycznego przygotowania.
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: Myślę że kwestia frekwencji i ogólnej mobilizacji poszczególnych elektoratów jest tu też ważna, Konfa nie jest partią przeciętnego Kowalskiego (a już na pewno nie Kowalskiej) który głosuje na PiS, KO i od biedy PSL albo Lewicę którego było przy urnach wyborczych ok.10% więcej niż ostatnio. Do tego zrazili do siebie część elektoratu głosującego na nich w 2019 z totalnie różnych powodów (choćby tych z ankiety). Paradoksalnie wydaje mi się
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel ja mimo wszystko poczekałbym do jutra, mamy do czynienia z sytuacją nietypową; sporo z tych rzeczy, które wymieniłeś na liście miało jakiś wpływ, ale zapomniałeś wspomnieć o wydaleniu Dziambora i Kuleszy, czyli polityka kadrowa Sławka.
  • Odpowiedz
, niby w żartach, bo to nie były stanowiska partii, a pojedynczych osób

@SendMeAnAngel: I to jest problem. To mogłaby być zupełnei neutralna rzecz - nie wiem, Pipsztycki chce PIT na 15%, Kasiulkowa na 16%, ale jak oboje sa z jednej partii to partia musi mieć swoje stanowisko i któremuś zamknąć ryja.

Konfa nei zrobiła tego, bo jak nie miała, tak nie miała programu.
  • Odpowiedz